M&A

Rejlers köper SmartHub

Teknikkonsulten Rejlers köper 100 procent av aktierna i SmartHub AS i Norge.

Publicerad 2019-12-12

Rejlers stärker därmed sin position som en ledande oberoende tjänsteleverantör av IoT-infrastruktur i Norden.  

SmartHub AS tillhandahåller insamling, kvalitetskontroll, distribution och hantering av data från cirka 153 000 smarta elmätare för tio nätbolag i Møre och Romsdal i Norge. Samma tio nätbolag är också ägare till SmartHub AS. Avtalet som undertecknats innebär att Rejlers tar över 100  procent av aktierna i bolaget, inklusive de driftavtal som bolaget har med de tio nätbolagen.

De driftavtal som SmartHub har med nätbolagen kommer med tiden att fasas över till Rejlers storskaliga tjänsteplattform för IoT-infrastruktur. Här är driftplattformen Quant ett centralt verktyg. Genom avtalet utökar Rejlers sin totala hantering av smarta elmätare till över två miljoner i Norden, varav cirka 400 000 ingår i Rejlers övergripande koncept för driftstjänster. Rejlers stärker därmed positionen som en ledande oberoende leverantör av tjänster och verksamheter för IoT-infrastruktur i Norden. 

I ambitionerna för 2020 och framåt ligger även att öka säljaktiviteterna på den svenska marknaden för smarta elmätare. En marknad där investeringarna förväntas stiga väsentligen framöver.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet som är ett led i vår ambition att växa. Det ger oss ännu bättre möjligheter att konkurrera om nya liknande avtal på den nordiska marknaden, säger Thomas Pettersen, vd på Rejlers Norge.

 

Platsannonser