Fastigheter

"Refinansiering största utmaningen"

Fastighetsbolaget Prime Living har sedan en tid problem med sin ekonomi. Ändå väljer Lars Wikström att hoppa på som ny fast CFO. Realtid når honom på hans första arbetsdag på det nya jobbet.

Uppdaterad 2019-02-11
Publicerad 2019-02-11

När kom detta erbjudande?

– Jag har fört samtal med bolaget sedan i julas.

Var det självklart att tacka ja?

– Det är aldrig självklart att tacka ja, men jag har fått en bra beskrivning av bolagets nuläge och utmaningarna som bolaget har framför sig.

Det har framkommit en del uppgifter om ekonomiska bekymmer för Prime Living. Vad blir din största utmaning i din nya roll?

– Vi kan inte sticka under stol med att Prime Living har haft eller har ekonomiska bekymmer. Vi har stärkt vår betalningsförmåga genom att sälja ett antal fastigheter som har inbringat likvida medel till bolaget. Främsta utmaningen som vi har framför oss är en refinansiering av bolaget för att möjliggöra de första stegen i utbygganden av vårt Spånga-projekt (som omfattar 800 lägenheter).

Vilken blir din första åtgärd?

– Det är min första dag på jobbet. Jag sitter just nu med överlämning av arbetsuppgifter från den tidigare inhyrda CFO:n.

Hur ser framtiden ut?

Traditionellt ekonomiarbete med fokus på utvecklingsfrågor och finansiering. Projektredovisning och uppföljning mot satt mål.

Platsannonser