Camilla Heyman lämnar sin post som Sernekes finanschef för att söka nya utmaningar. Foto: Serneke
Camilla Heyman lämnade sin post som Sernekes finanschef för att söka nya utmaningar. Nu meddelar norska fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter att man anställer Camilla Heyman på den nyinrättade tjänsten som CFO. Foto: Serneke
Fastigheter

"Redo att ta mig an nya utmaningar"

Camilla Heyman lämnar sin post som Sernekes finanschef för att söka nya utmaningar. "Rollen var inte till hundra som jag hade tänkt mig", säger hon till Realtid.

Uppdaterad 2017-04-07
Publicerad 2017-04-07

Serneke Group meddelade tidigare idag att Camilla Heyman har beslutat lämna sin tjänst som cfo. Hon lämnar sin post i september 2017.

– Jag har sagt upp mig men har sex månaders uppsägningstid. Under den tiden ska jag fundera på vad jag ska hitta på. Jag vet inte exakt i dag vad jag ska göra om sex månader.  Jag har nu den tiden på mig att reflektera över vad för nya utmaningar jag vill kasta mig in i.

Camilla Heyman började på Serneke så sent som i mars 2016 och kom då närmast från koncernledningen i Platzer där hon varit ekonomichef sedan 2013. Innan dess var hon på Peab där hon och bland annat var divisionscontroller.

– Jag anställdes för att bygga upp ekonomiavdelningen och göra bolaget redo för börsnoteringen och framförallt var mitt stora uppdrag att ta Serneke till börsen. Det gjorde vi ju här förra året, 2016. Nu är vi på börsen och precis i går släppte vi en årsredovisning och jag känner att rollen inte till hundra har blivit det som jag hade tänkt mig och då är jag redo att ta mig an nya utmaningar

– Det är ganska odramatiskt. Vi är vänner allihopa och inga konflikter. Jag känner att jag vill göra något nytt. Rekryteringen har påbörjats och har vi tur hinner den gå bredvid mig ett tag.

Vill du vara kvar i branschen?
– Jag vill inte utesluta det. Med tanke på att jag har 13 år från Peab och tre år från Platzer och bett år från Serneke så kan man säga att jag brinner för bygg- och fastigheter så är det väldigt troligt att jag hamnar i branschen. Jag älskar ekonomi så jag tror att jag hamnar antingen som ekonomichef eller som cfo, men jag vill inte stänga några dörrar.

Vad har du fått för reaktioner från kollegorna?
– Mycket känslor. Jag är ju känslomänniska själv. Jag går in med hundra procent i min roll och det är mycket att de tycker att det är tråkigt att mista mig som chef och kollega men de önskar mig lycka till. De vet ju att jag har ett driv och att jag gillar utmaningar och nu vill jag vidare mot nästa utmaning. Kanske var det oväntat men de har visat förståelse.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in