FinansNyhet

Realtid satsar på onoterat – Fundedbyme ny partner

Fundedbyme, Pepins, Maria Pellborn, Realtid, Anders DanielssonFundedbyme, Pepins, Maria Pellborn, Realtid, Anders Danielsson
"Vi kommer att kunna åstadkomma mycket bra tillsammans!" Anders Danielsson, vd för Fundedbyme och Maria Pellborn, vd för Realtid om det nya samarbetet.
Publicerad

Under onsdagen blev det känt att Fundedbyme går samman med Pepins. Nästa steg är ett samarbete med Realtid.

Realtid.se

Samarbetet innebär att Fundedbyme blir en kunskapspartner inom onoterat. Ett urval av Fundedbymes crowdfoundingbolag får plats på den nya sektionen Onoterat och redaktionen kommer att belysa och lyfta fram olika bolag och aktiviteter som exponeras på plattformen.

– Vi gör det här för att att det finns ett stort intresse kring onoterat och kapitalanskaffning. Vi vill även tillgängligöra och bidra med mer kunskap.  Det hänger även ihop med vår ambition att vara en kunskapsplattform för branschen men också att skapa kännedom om intessanta bolag, säger Maria Pellborn, Realtids vd.

Satsningen på onoterat kommer att integreras och kompletteras med andra samarbeten och tjänster efter sommaren.

Annons

– Jag är så stolt över samarbetet med Fundedbyme och ser mycket fram emot hur vi kan utveckla en teknik-hub för kapitalanskaffning.

Fundedbymes vd Anders Danielsson kunde under onsdagen presentera samgåendet med Pepins efter bara tre månader på vd-posten.

Det måste ju vara något typ av rekord för en nytillträdd vd att få till en sådan här affär så snabbt?
–  Ja det har varit ett intensivt jobb senaste tiden. Men det finns också en stark logik för den här affären och bra kemi mellan representanter från bolagens styrelser och mellan mig och Philip på Pepins. Det har underlättat!

Annons

Hade du det här i åtanke redan innan du tillträdde?
– När jag gick in i det här så visste jag att styrelsen och de större ägarna hade ambitioner för bolaget. Jag kände så klart till Pepins innan men kunde inte tro att vi skulle kunna få till en sån här affär tre månader senare.

Vad har varit svårast under processen?
– Det är många bitar som ska på plats och både Pepins och Fundedbyme är ju små organisationer. Därför har jag fått växla mellan helikopterperspektiv och detaljer väldigt mycket. Utmanande men också roligt.

Spiltan blir ju största ägare i den nya koncernen. Hur inblandad har Per H Börjesson varit i dialogen?
– Han har säkert varit med i bakgrunden eftersom Spiltan är Pepins störst ägare, men vi har inte haft direkt dialog.

Annons

Hur kommer ledarskapet att se ut efter sammanslagningen?
– Jag kommer att vara fortsatt vd för koncernen. Philip Scholtzé som idag är tillförordnad vd för Pepins kommer att vara Chief Commercial Officer och vice vd.

Pepins och Fundedbyme har olika typer av tillstånd från Finansinspektionen, hur hanterar ni det?
– Pepins har ett mer omfattande tillstånd än Fundedbyme som värdepappersbolag. Det är viktigt att vara bra på att hantera frågor om regelefterlevnad och tillsyn och även om komplexiteten ökar något när vi blir en grupp kommer det helt klart vara hanterbart.

Hur har reaktionerna varit bland anställda och investerare?
– Det här var väldigt roligt att berätta om. Jag har haft bra möten med väldigt positiva reaktioner med medarbetare i både Pepins och Fundedbyme och väldigt positiv feedback från ägare/investerare också. Det roligaste har varit när medarbetare i både Pepins och Fundedbyme berättar om fördelar med affären som jag själv eller Philip inte tänkt på.

Namnfrågan, kommer Pepins att finnas kvar som varumärke?
– Den frågan kan lika gärna ställas som ’kommer Fundedbyme finnas kvar som varumärke?’Det är ett samgående av två lika bolag så namnfrågan behöver vi lösa. Men båda bolagens namn att finnas kvar en tid.

Nu blir ni ju också partner med Realtid. Dina tankar om det?
– Det ser jag fram emot. Vi kommer att kunna åstadkomma mycket bra tillsammans! Affären med Pepins gör ju det här samarbetet ännu starkare.

Du har ett förflutet från både SEB och Nordnet – vad har du tagit med dig därifrån?
– Både Nordnet och SEB är kundfokuserade och värderingsdrivna företag. Det är kanske det viktigaste. Sen har ju SEB och Nordnet varit min skola där jag lärt mig mycket och knutit många kontakter.

Vad ser du framför dig?
– Det här är en lagsport och jag ser väldigt mycket fram emot att jobba med det kombinerade laget Pepins-Fundedbyme. Tillsammans ska ska vi nå nya höjder i hur vi hjälper företag med delägarkraft och kapitalanskaffning och erbjuder sparare/investerare spännande investeringsmöjligheter.

Annons