FinansNyhet

Realtid frågar ut partiledare och finanstoppar i Åre

Anna Magnusson, projektansvarig för Åre Business Forum,Anna Magnusson, projektansvarig för Åre Business Forum,
"Deloittes kvinnliga nätverk innebär att 250 kvinnor från hela landet kommer för att lyssna till inspirerande talare, knyta nya kontakter och utbyta erfarenhet. Det är ett unikt tillfälle och det blir dessutom starten på resten dagarna här", säger Anna Magnusson, projektansvarig för Åre Business Forum, till Realtids reporter Anders Frick, på plats i Åre.
Publicerad

Utrikeshandelsministern, två partiledare och en rad kändisar från finansbranschen. Alla är på Åre Business Forum i veckan och kommer att frågas ut av Realtids reporter på plats.

Anders Frick

Det var två år sedan Åre Business Forum sist gick av stapeln, men nu är det dags igen. ”Sveriges Davos” lockar i år både Jens Henriksson, vd för Swedbank och Johanna Norberg, vd för Danske Bank Sverige. Dessutom kommer Nordeas chefsekonom Annika Winsth, utrikeshandelsminister Anna Hallberg samt partiledare för både Moderaterna och Centerpartiet.

Realtids reporter Anders Frick är på plats för att fråga ut företagsprofiler, partiledare och finanstoppar.

Totalt förväntas över 600 deltagare och föredragshållare till Copperhill i Åre under veckan. Startskottet går senare idag och en av programpunkterna är Deloittes kvinnliga nätverk.

Annons

– Deloittes kvinnliga nätverk innebär att 250 kvinnor från hela landet kommer för att lyssna till inspirerande talare, knyta nya kontakter och utbyta erfarenhet. Det är ett unikt tillfälle och det blir dessutom starten på resten dagarna här, säger Anna Magnusson, projektansvarig för Åre Business Forum, till Realtid på plats i Åre.

Från entreprenörshåll kommer bland andra Peter Carlsson, vd för Northvolt, Emelie Stordalen, delägare i Nordic Choice Hotels, Fredrik Hjelm, vd för Voi samt investeraren Susanna Campbell.

Hållbara företagsbyggen kommer Åre Business Forum särskilt att sätta strålkastarljuset på i den del som går under namnet Impact Summit.

Annons

– På Impact Summit fokuserar vi på företag som har startats kring en affärsidé som löser någon av de globala samhällsutmaningarna bland de 17 FN-målen i Agenda 2030. Faktum är att Impact Summit föddes på Åre Business Forum 2019 och därför är det extra roligt att vara tillbaka, säger Thomas Frostberg, moderator för Impact Summit och en av idémakarna bakom eventet.

Fotnot: Artiklarna från Åre Business Forum i veckan hittar du genom den här länken. https://www.realtid.se/taggar/are-business-forum

Realtids reporter Anders Frick på plats i Åre.

Annons
Annons