Finans Nyhet

Realtid delar ut ESG-pris på Klara K-dagen

Camilla Jonsson, Maria Pellborn, RealtidCamilla Jonsson, Maria Pellborn, Realtid
Camilla Jonsson, chefredaktör Realtid, och Maria Pellborn, vd Realtid. Foto: Mattias Bardå
Publicerad

Realtid utser ”Årets Ess i ESG” på Klara K-dagen den 29 november på Oscarsteatern.  

Klara K-dagen är en seminariedag och en mötesplats där ledarskap, hållbarhet och inkludering sätts i ett större sammanhang. I år går Klara K-dagen av stapeln den 29 november på Oscarsteatern i samarbete med Realtid. Realtid har på senare tid utökat sin bevakning av ESG-frågor. 

– ESG är högst upp på allas agendor i finansbranschen och att vi har valt att satsa på det känns självklart. Vi vill vara med och driva en positiv förändring både mot den gröna omställningen av näringslivet och för ett jämställt näringsliv och ett hållbart arbetsliv, säger Maria Pellborn, vd för Realtid, och fortsätter: 

– Vi vill bidra till att omställningen går fortare för om inte finanssektorn är med kommer ingen förändring att ske. Pengar är en stor maktfaktor; om man inte finansierar eller investerar i ”ohållbara” projekt kommer de att dö ut. 

Annons

”Att visa förebilder inom områden som är viktiga för näringslivet är a och o för att driva en positiv förändring” 

Årets Klara K-dag fokuserar på ett ledarskap som leder till både hållbarhet och tillväxt och temat är: “Finansiell avkastning och global avlastning – så kan social hållbarhet och ett gott ledarskap lösa våra stora samhällsutmaningar”. Under Klara K-dagen kommer Realtid att dela ut sitt nyinstiftade pris “Årets Ess i ESG”.  

>> Läs mer om Klara K-dagen och anmäl dig här 

– Att visa förebilder inom områden som är viktiga för näringslivet är a och o för att driva en positiv förändring och det vill vi som mediaplattform vara med och bidra till. Därför har vi instiftat ett eget pris som kommer att delas ut till en person som vågat ta det extra steget och göra det som många tyckt var omöjligt, säger Maria Pellborn och fortsätter: 

Annons

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Klara K-dagen, eftersom Klara K ger en scen till förebilder som vågat gå stigar som inte någon annan vågat gå eller som har brutit ny mark och kan inspirera andra. 

Årets Ess i ESG kommer att delas ut till den person som under året visat på affärsmässig skärpa, handlingskraft och mod, ett visionärt ledarskap och ett tillväxtfokus. Pristagaren utses av Realtids redaktion. 

– Det här är ett ess som är erkänd för att skapa betydande aktieägarvärde och för att bygga och framgångsrikt leda starka team i förändringsperioder. Ett ledarskap som både imponerar och berör, säger Camilla Jonsson, chefredaktör för Realtid. 

Annons

Klara K-dagen 2021: Finansiell avkastning och global avlastning

På Klara K-dagen 2021 samlar vi nytänkare, experter och makthavare för årets viktigaste samtal om social hållbarhet, förändring och framtidstro. Tillsammans med bland andra Hélène Barnekow, Shoka Åhrman, Ingrid Bonde, Johanna Rickne, Maria Pellborn och Fanny Widman pratar vi om hur social hållbarhet och gott ledarskap kan lösa våra stora samhällsutmaningar. Under eftermiddagen blir det även musikunderhållning och prisutdelning, där årets förebilder hyllas. Realtid kommer att dela ut sitt nyinstiftade ESG-pris.

Tid: 29 november 2021, kl 13-17, därefter mingel till 18

Plats: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm

Pris: 2450 kr, ex moms/person. 

Rabatt: Boka två eller fler biljetter och få 25% rabatt på hela bokningen. Ange rabattkod FLERA vid bokningen.

Realtid Premium-pris för Premium-medlemmar:  1750 kr ex moms oavsett bokningsdatum

Bli Realtid Premium-medlem: Läs mer om Realtid Premium och teckna medlemskap här >>

Anmälan är bindande men ej personlig, dvs vid förhinder kan du överlåta din plats till någon annan. Full återbetalning i händelse av inställt evenemang.

>> Läs mer och anmäl dig här

OBS! För att minimera risken för smittspridning är antalet platser begränsat. Boka i god tid för att säkra din plats.

Annons