Annons

Annons

RQ PARTNER CONTENT ANNONS

Rätten att vara anonym slår mot techjättarnas intäkter

AV Öhman Fonder

Under de senaste årens snabba digitala utveckling har världens teknologijättar skördat stora ekonomiska framgångar. På senare år har dock bolagens växande inflytande kommit att utmanas av tuffare lagstiftningar. Medan regleringar riskerar att påverka intäkterna hos en del bolag negativt så har andra hållbarare affärsmodeller. 

– Ett sätt att identifiera bolag med lägre riskexponering är att se hur stor andel av intäkterna som härrör från annonsering. Medan Google och Facebook kan drabbas av förlorade annonsintäkter – till exempel i samband med förtroendekriser – påverkas inte bolag som Microsoft och Apple på samma sätt, säger Filip Boman förvaltare på Öhman Fonder. 

Just Microsoft är ett bolag där han ser goda tillväxtutsikter. I de två globalfonder som Filip Boman förvaltar är Microsoft det största respektive näst största innehavet. 

– Jag ser Microsoft som ett självklart kärninnehav i de fonder som jag förvaltar. Vi räknar med att Microsoft kommer ha en vinsttillväxt på mellan 15 till 20 procent under de kommande åren, säger han. 

Läs mer hos Öhman Fonder


Viktig information
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr på ohman.se/fondlista innan du köper andelar i en fond.


Annons

Annons

Annons

Annons

Annons