Fastigheter

Ratosbolag får miljardorder av norska staten

Ratosbolaget Hent har tecknat avtal med norska statens förvaltningsmyndighet Statsbygg för byggnation av det så kallade D-blocket, den största byggnaden i det nya Regeringskvarteret i Oslo.

Publicerad 2020-03-31

Projektet för byggnation av D-blocket i Regeringskvarteret är ett så kallat Samspelskontrakt vilket innebär att projektet genomförs med en gemensam Samspelsorganisation, där utvecklaren, Hent  och rådgivaren tillsammans deltar i utvecklingen av projektet. Projektet väntas uppgå till ett värde om cirka 1 miljard norska kronor. Projektering börjar nu och byggnationen förväntas starta 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt uppgår byggnaden till en yta om 29 000 kvadratmeter fördelat på tio våningar och kommer bland annat att inhysa både statsministerns kontor och utrikesministeriet.

– Det är mycket glädjande att Hent har blivit tilldelade detta kontrakt med Statsbygg. Hent bedriver ett selektivt anbudsarbete och detta har varit ett prioriterat projekt. I dessa tider av rådande osäkerhet är detta ett glädjande besked och stärker HENTs redan goda orderstock där andelen till offentliga kunder nu överstiger 60 procent”, säger Peter Wallin, arbetande styrelseordförande i Hent, i en skriftlig kommentar.

Platsannonser