Nytt jobb

Ratos plockar Peter Wallin från Skanska

Peter Wallin från Skanska har utsetts till ny CFO i investmentbolaget Ratos.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-11-09
Publicerad 2018-11-07

Ratos rekryterar Peter Wallin som bolagets nya CFO. Han kommer närmast från rollen som CFO för Skanska som han lämnade tidigare i år. Han kommer att tillträda sin nya tjänst på Ratos i december 2018.

Peter Wallin har lång operativ erfarenhet från Skanska-koncernen där han arbetat sedan år 2000. De senaste sju åren har Peter arbetat som koncern-CFO för Skanska där han lett uppväxlingen av Skanskas investeringar i den egna projektutvecklingen. Peter har även bedrivit ett flertal omstruktureringar inom Skanska-koncernen, samtliga med ett tydligt fokus på att skapa lönsamhet, samt arbetat med försäljningar och förvärv av olika verksamheter inom koncernen. Under 2017 och 2018 var Peter i tillägg till att vara CFO även operativt ansvarig i koncernledningen för Skanskas byggverksamheter i Storbritannien, Polen och Tjeckien. Innan Peter började på Skanska arbetade han som analytiker på HQ Bank och Trygg Hansa/SEB samt som CFO inom Stadshypotek.

- Jag är mycket glad att Peter tillträder sin roll som CFO på Ratos. Med hans långa operativa erfarenhet där han skapat värde genom omstruktureringar av verksamheter, lönsamhetsstärkande åtgärder samt transaktioner, inte minst inom bygg- och anläggningsindustrin, är jag övertygad om att han i hög grad kommer att bidra till värdeskapande i Ratos och våra portföljbolag, säger Ratos vd Jonas Wiström.

Platsannonser