M&A

Ratos köper campingbolag

Prislappen: 380 miljoner danska kronor.

Uppdaterad 2016-06-30
Publicerad 2016-06-30

Ratos förvärvar 80 procent av aktierna i danska Oase Outdoors som levererar utrustning för camping och friluftsliv, enligt ett pressmeddelande.

Köpeskillingen (enterprise value) för 100 procent av bolaget landar på omkring 380 miljoner danska kronor, varav Ratos tillför cirka 150 miljoner i eget kapital.

Investmentbolaget har haft det kämpigt under en längre tid. Det operativa rörelseresultatet minskade till exempel med 14 procent under det andra kvartalet 2016, med kursras som följd. Det fick Danske Bank att slå larm om att Ratos är på väg att gå under.

På grund av de svaga siffrorna meddelade bolaget den 13 juni att vd:n Susanna Campbell får sparken. Hon avgår under juli månad.

– Vi vill att efterträdaren ska ha både investeringserfarenhet och operativ erfarenhet. Det är viktigt att brinna för att utveckla bolag. Vad vi menar med operativ erfarenhet är att vara ännu närmare portföljbolagen, där det största värdet skapas i vår bransch numera, sade Ratos ordförande Jonas Wiström till Realtid.se efter beskedet.

Ratos letar nu efter en permanent vd. Investeringsdirektören Lars Johansson är tillförordnad vd.

Platsannonser