Nytt jobb

Ratos hämtar investeringschef från Industrifonden

Anders Slettengren har utsetts till senior investment director på investmentbolaget Ratos. Han är för närvarande vd på Industrifonden.

Publicerad 2018-02-16

Anders Slettengren har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom investerings- och bolagsutvecklingsarbete. Närmast kommer han från rollen som vd för Industrifonden där han skapat goda resultat och en stark värdeutveckling, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

På Industrifonden har Slettengren också genomfört ett omfattande arbete med fokus på strategiomläggning och portföljeffektivisering samt organisations- och kulturutveckling.

Dessförinnan var Anders Slettengren under 13 år som investeringsansvarig och vd med och byggde upp Novax, som är Axel Johnsons helägda investeringsbolag för tillväxtföretag.

 – Anders har med sin mångåriga erfarenhet från investerings- och bolagsutvecklingsarbete en mycket passande bakgrund för Ratos. Hans tidigare operativa erfarenhet från bolag med stark tillväxt, god lönsamhet och hög förändringstakt, samt erfarenhet av att driva organisationsförändringar, är kvalifikationer jag vet kommer vara mycket värdefulla för våra bolag och för att stärka Ratos, säger Ratos vd, Jonas Wiström, i en kommentar.

Anders Slettengren tillträder sin tjänst på Ratos senast i augusti 2018.

Platsannonser

Logga in