Riskkapital

Ratos anpassar kostymen och möblerar om i ledningen

Två av sex medlemmar i ledningsgruppen byts ut. Investeringsorganisationen bantas. Förändringarna är en anpassning till en mindre portfölj.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-03-28
Publicerad 2018-03-28

Ratos har, för att anpassa bolaget till nästa fas, genomfört förändringar i bolagets ledningsgrupp och investeringsorganisation, meddelas i ett pressmeddelande. I klartext betyder det att nya vd:n Jonas Wiström nu genomfört en omorganisation för att vända utvecklingen i portföljbolagen.

Ratos portfölj är sedan tidigare bantad från 21 till 13 bolag och den mindre investeringsorganisationen är en anpassning till denna förändring.

– Nu har vi fokus på att jobba vidare med våra bolag och vända utvecklingen i portföljbolagen, säger IR-chef Helene Gustafsson till Realtid.

Förändringarna innebär att totalt fem personer lämnar sina anställningar på Ratos. Investeringsorganisationen bantas från 14 till nio personer.

Ledningsgruppen förblir en sextett, men två personer är nya. Värvningen av Anders Slettengren, från Industrifonden är känd sedan tidigare. Dessutom ingår nu IR- och presschef Helene Gustafsson i ledningsgruppen

Därmed lämnar Mikael Norlander, Senior Investment Director, och Lars Johansson, Senior Investment Director, båda tidigare medlemmar av Ratos ledningsgrupp, sina respektive jobb på Ratos.

– Jag ser fram emot att arbeta vidare med Ratos utveckling och samtidigt vill jag rikta ett stort tack till Mikael Norlander och Lars Johansson som båda under sin tid på Ratos bidragit med stora värden, säger Ratos VD Jonas Wiström:

– Mikael genom att under många år gjort ett förtjänstfullt arbete i flera av våra portföljbolag inklusive den framgångsrika utvecklingen och börsnoteringen av Arcus, försäljningen av Haglöfs samt de senaste årens transformation av Bisnode.

– Lars inledde, som tillförordnad VD i Ratos, den omstrukturering som nu pågår samt har varit viktig i den förändring av bolagsportföljen som genomförts de sista åren.

Ratos ledningsgrupp kommer framöver att bestå av:

  • Jonas Wiström, VD
  • Helene Gustafsson, IR- och presschef
  • Robin Molvin, Vice President
  • Anders Slettengren, Vice President
  • Magnus Stephensen, Chefsjurist
  • Carina Strid, Ekonomichef

Anders Slettengren tillträder i april.

 

Platsannonser

Logga in