Rasmus Roos. Foto: Sparbanken Skåne
Nytt jobb

Rasmus Roos tar över Sparbanken Skåne

Styrelsen i Sparbanken Skåne har utsett Rasmus Roos till ny vd.

Uppdaterad 2020-06-24
Publicerad 2020-06-24

Han tillträder tjänsten den 29 mars 2021, i samband med årsstämman då nuvarande vd Bo Bengtsson ställer sig till förfogande för val av ny styrelseordförande i banken. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rasmus Roos har arbetat på Sparbanken Skåne och dessförinnan Sparbanken Öresund och Sparbanken Finn sedan 2005. Sedan 2015 verkar han i bankledningen som bankchef i Lund och har tidigare varit både företagschef och kontorschef. Rasmus Roos är utbildad vid Högskolan i Kristianstad inom industriell ekonomi samt vid Lunds universitet där han har en masterexamen i företagsekonomi med inriktning mot finansiering, marknadsföring och management. Rasmus Roos är född 1978 och bor i Eslöv. 

Styrelsen har i rekryteringsprocessen samverkat med Alumni och haft både interna och externa kandidater. 

Med omedelbar verkan tar Rasmus Roos över som vice vd i banken. Anders Österberg och Mikael Forsberg som tidigare innehaft titeln, lämnar detta uppdrag men fortsätter i Sparbanken Skåne som affärschef respektive bankchef i Kristianstad.

Bo Bengtsson fortsätter som tidigare meddelat som vd till årsstämman 2021, då han ställer sig till nomineringskommitténs förfogande för förslag till ny ordförande i banken. Stämman är planerad till den 29 mars och vid denna tidpunkt tar alltså Rasmus Roos över som vd.

 

Platsannonser