Annons

Annons

Ramsay höjer bud på Capio

Ramsay Générale de Santé höjer budet till 58 kronor per aktie i Capio. Det tidigare budet låg på 48,50 kronor. Capios aktie rusar efter att budet höjts.

Ramsay Générale de Santé S.A. har tidigare lämnat ett bud på Capio AB om 48,50 kronor och höjer nu till 58 kronor per aktie.

Erbjudandet uppgår till cirka 8.187 miljoner kronor och motsvarar en premie om cirka 46 procent jämfört med stängningskursen för Capio-aktien på Nasdaq Stockholm den 21 juni 2018, vilket var den sista handelsdagen före Capios offentliggörande angående möjliga strukturella förändringar.

Erbjudandet motsvarar även en premi om cirka 51 procent jämfört med den volymviktade genomsnittliga betalkursen per aktie under de senare 30 dagarna före samma datum.

Annons

Annons

"Vårt reviderade erbjudande är ekonomiskt mycket tilltalande för Capios aktieägare eftersom det ger en väsentlig premie jämfört med aktiekursen före offentliggörandet och betyder att hela Capio värderas till en EBITDA-multipel uppgående till cirka 11,5x och en EBIT multipel överstigande 24x. Det ger även Capios aktieägare ett attraktivt alternativ till avyttringen av Capio Frankrike, med en säkerhet beträffande värderingen eftersom RGdS erbjuder kontanter. Vi ser fram emot att skapa en ledande privat sjukvårdsleverantör i Europa med stöd av Capio och dess anställda och aktieägare”, skriver Ramsay Générale de Santé  i ett pressmeddelande.

RGdS har anlitat Crédit Agricole Corporate and Investment Bank och Rothschild & Co som finansiella rådgivare samt Bredin Prat och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå som legala rådgivare i samband med erbjudandet.

Som en direkt reaktion på det höjda budet på den svenska vårdkoncernen steg kursen rejält med omkring 12 procent till 56,90 kronor på Stockholmsbörsen under den inledande handeln under måndagsförmiddagen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons