Annons

Annons

Rådgivarna bakom Lundins jätteförvärv

Lundin Mining har anlitat en kanadensisk investmentbank och två advokatbyråer i samband med jätteförvärvet av Chapadagruvan i Brasilien.

Lundin Mining meddelade under måndagen ett förvärv av Chapadagruvan i Brasilien. Lundin Mining betalar 800 miljoner dollar, motsvarande 7,4 miljarder kronor för gruvan. 

Betalningen sker dels kontant, dels med en del av bolagets kreditfacilitet om 550 miljoner dollar.

Säljaren Yamana kommer även få tillgång till en del av utvecklingen i gruvan upp till 125 miljoner dollar under de kommande fem åren baserat på hur prisutvecklingen på guldet ser ut. 

Annons

Annons

Under en telefonkonferens uppger Lundin Mining bland annat att man ser detta som en lågriskinvestering.

Lundin Mining uppger även att bolaget fortfarande kommer att ha bra cashflow efter att denna transaktion är klar, vilket betyder att bolaget kan göra fler investeringar om ett intressant projekt dyker upp.

Vidare uppger Lundin Mining att man utvärderar möjligheten att utvidga området och öka koppar- och guldåtervinningen med ytterligare 1,5 till 2,0 procent, med start under andra kvartalet 2019.

Förvärvet förväntas vara klart under det tredje kvartalet 2019 efter godkännande från berörda myndigheter. Förvärvet är inte beroende av aktieägarnas godkännande.

Lundin Mining anlitade den kanadensiska investmentbanken TD Securities Incorporation för en fairness opinion på betalningen i transaktionen. Den kanadensiska advokatbyrån Stikeman Elliott LLP anlitades som juridiska rådgivare liksom den brasilianska advokatbyrån Veirano Advogados.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons