Qvibergs barn stenrika

Mats Qviberg hotas av skadestånd på 2,5 miljarder kronor. Men delar av familjeförmögenheten är ändå säkrad.

Realtid.se
Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2011-05-26

Enligt Expressen har han flyttat över aktier till sina barn så att de idag är goda för 613 miljoner kronor. Hans tre barn Johan, Anna och Jacob är 25-30 år gamla och har aktieportföljer värda cirka 200 miljoner kronor styck. I investmentbolaget Öresund hamnar de på plats 7, 11 och 12.

Här har Johan Qviberg den största aktieposten värd 74 miljoner kronor. 29-åriga Anna Qviberg är näst största ägare i Bilia och sitter även bolagets styrelse. Hennes aktier är värda 124 miljoner kronor. 25-årige Jacob Qviberg har spritt ägande i bolagen och äger även en strandvilla på Lidingö.

Barnen har haft stor glädje av att pappans affärskollega Sven Hagströmer lämnat HQ för att starta Avanza.

Här är Qviberg-barnen storägare och äger aktier för sammanlagt 94 miljoner kronor. Mats Qviberg har även gett bort aktier kraschade HQ till barnen under de senaste dagarna. Detta har lett till att Anna Qvibergs aktier idag är värda 19 miljoner kronor.

Enligt Roschier-advokaten Claes Lundblad har aktieägarna förlorat 2,5 miljarder kronor på grund av Mats Qviberg och den gamla styrelsen. Då Mats Qviberg fortfarande är den som äger mest i den gamla styrelsen riskerar han att få betala stora delar av skadeståndet.

Men det är alltså här som barnen kommer in i bilden eftersom kraven inte kan riktas mot hans barn.

Mats Qviberg vill inte svara på varför delar av familjeförmögenheten förts över till barnen:

– Jag har inga kommentarer till detta. Processen måste ha sin gång utan att jag pratar med media, säger Mats Qviberg till Expressen.

Enligt samma tidning har Mats Qviberg fortfarande aktier kvar för en miljard kronor.

Platsannonser