FinansNyhet

Qliro Group styckas upp

Publicerad

Qliro Group styckas upp i tre bolag, Qliro Financial Services, CDON Marketplace och Nelly. En börsintroduktion eller avyttring av ett av bolagen är aktuellt medan fortsatta investeringar sker i Qliro Financial Services.

Realtid.se

Precis vid börsstängning i går, torsdag, meddelade Qliro Group att man har genomfört en strategiöversyn och beslutat att stycka upp bolaget och driva Qliro Financial SErvices, CDON Marketplace och Nelly ”som tre helt självständiga bolag”.

Bolagets styrelse utvärderar nu en börsnotering eller avyttring av Nelly och potentiella strukturaffärer för CDON Marketplace. 

”Vad gäller Qliro Financial Services har bolaget goda förutsättningar att fortsätta växa sin affär i nuvarande form”, skriver Qliro Group.

Annons

Qliro Financial Group ökade rörelseintäkterna med 38 procent under första kvartalet 2018 samtidigt som tillväxten i totala rörelsekostnader begränsades till 29 procent, ”vilket visar på skalbarheten i affärsmodellen”, framgår det av pressmeddelandet.

Qliro Group skriver att lanseringen av personlån varit framgångsrik. Bolaget ser ”goda förutsättningar för att kostnadseffektivt växa denna affär, bredda tjänsteportföljen och expandera i Norden.”

– Innovationstakten inom digitala finansiella tjänster är hög. För att ta vara på möjligheterna inom digitala finansiella tjänster samt att fortsatt vara i framkant av teknikutvecklingen kommer fortsatta investeringar att genomföras med ambitionen att spela en större roll i konsumentens vardag, säger Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro Group.

Annons

Processen beräknas vara klar senast om 24 månader, framgår det av pressmeddelandet.

Samtidigt meddelar Qliro Group att följden av beslutet att driva verksamheterna som självständiga bolag blir att man kommer att genomföra en reducering av koncernfunktionerna för att minimera de centrala kostnaderna.

Annons