Fintech

Qapital tar in 110 miljoner

Industrifonden och Northzone är två av flera venture capital-bolag som investerar i den mobila banktjänsten Qapital.

Publicerad 2017-03-06

Den mobila banktjänsten Qapital tar in närmare 110 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Northzone, Industrifonden, Rocketship VC, Anthemis Exponential Ventures och Inbox Capital. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Qapital, vars användarantal ökar med 10.000 varje vecka, uppger att utvecklingsteamet i Stockholm nu ska förstärkas, främst med mobil- och backendutvecklare, för att vidareutveckla och stärka plattformen.

– Vi är verkligen imponerade av teamet och vad Qapital har åstadkommit sedan vi först investerade i företaget. Med ett fantastiskt engagemang från användarna sätter Qapital standarden för ‘everyday banking’, säger Sofia Ericsson Holm, Investment Manager på Industrifonden och styrelseledamot i Qapital.

Pär-Jörgen Pärson, General Partner på Northzone och styrelseledamot i Qapital, hyllar också teamet bakom Qapital och nämner att appen är rankad som en av de bästa mobila bankapparna i USA.

– Qapital är hur en modern banktjänst borde fungera. Den är skapad för mobilen med en enkel, elegant och intuitiv design, säger Pär-Jörgen Pärson, General Partner på Northzone och styrelseledamot i Qapital.

Grundare av appen är George Friedman och Erik Akterin som ville skapa en produkt som motiverar och hjälper unga, så kallade millennials, att ta kontroll över sin ekonomi på ett enkelt och smidigt sätt.

– Vår unga målgrupp har en naturlig misstro till traditionella banker men älskar att använda Qapital för att få hjälp med att bli mer medvetna om hur de hanterar pengar. Det är fantastiskt att se den förändring som sker när människor är tydliga med sina mål och kan visualisera hur de ska nå dem, säger George Friedman, vd och medgrundare på Qapital.

Platsannonser