FinansNyhet

PwC säljer affärsområdet Business Services 

Publicerad

PwC säljer affärsområdet Business Services, som levererar tjänster inom redovisning, lönehantering och relaterad affärsrådgivning, till riskkapitalbolaget IK Investment Partners genom fonden IK VIII Fund. ”Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår revisions-, skatt- och rådgivningsverksamhet” säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige. 

Realtid.se

Business Services kommer att drivas vidare under ett nytt varumärke som ska arbetas fram under de kommande månaderna.

Business Services har 71 kontor och cirka 1 100 anställda i Sverige. Verksamheten, som drivs som en separat enhet inom PwC, hjälper över 27.000 små och medelstora företag att utvecklas. Business Services omsatte 2017 drygt 950 miljoner kronor och har under de senaste tre åren uppvisat 8 procent årlig tillväxt.

– Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår revisions-, skatt- och rådgivningsverksamhet och kommer att göra en storsatsning på segmentet för små och medelstora kunder. För dessa kunder kommer vi att tillhandahålla en mycket bredare portfölj av revisions-, skatt- och rådgivningstjänster som vi vet att de efterfrågar. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt nära samarbete med Business Services i deras utvecklade erbjudande på marknaden – till nytta för våra gemensamma kunder. Det har därför varit oerhört viktigt för oss att hitta en köpare med rätt ambition, kompetens och finansiella styrka som ny ägare till Business Services, vilket vi funnit i IK Investment Partners, säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

–  Vi är imponerade av Business Services erbjudande via den digitala affärsplattformen MyBusiness, företagets starka kultur och kundfokus samt den erfarna ledningsgruppen. Business Services är den ledande aktören i Sverige på en växande marknad för outsourcing av redovisningsrelaterade tjänster. Samtidigt är marknaden fragmenterad, vilket gör att förutsättningarna för konsolidering inom branschen är goda. Tillsammans med Business Services partners som också deltar i förvärvet som delägare ser vi goda möjligheter att som aktiva ägare bidra till att ytterligare stärka Business Services position på den svenska marknaden, kommenterar Alireza Etemad, Partner på IK Investment Partners, i pressmeddelandet.

Ekonomiska villkor för transaktionen offentliggörs inte. Förvärvet förutsätter godkännande av relevanta instanser och myndigheter samt genomförd MBL-förhandling.

Realtid söker Peter Nyllinge för ytterligare kommentarer. 

Annons
Annons