Henrik Olsson hoppas att PWC ska hjälpa startup-bolagen på Mats Holmfeldts Findec att nå enhörningsnivå. Foto: PWC/Findec.
Henrik Olsson hoppas att PWC ska hjälpa startup-bolagen på Mats Holmfeldts Findec att nå enhörningsnivå. Foto: PWC/Findec.
Innovation

PWC på jakt efter nästa svenska unicorn

För att stärka svenska fintech-bolag har revisions- och rådgivningsföretaget PWC ingått ett samarbete med fintechhubben Findec. 

Uppdaterad 2019-09-27
Publicerad 2019-09-26

– Vi kan hjälpa medlemmarna med allt från revision och legal rådgivning till mer strategisk rådgivning och cybersäkerhet. Det kan förhoppningsvis bidra till att företagen får en möjlighet att utvecklas snabbare, säger Henrik Olsson, ansvarig för fintech-samarbetet på PWC.

Förutom att bli ett bollplank till medlemmarna, hoppas Mats Holmfeldt, som är styrelseordförande och medgrundare i Findec, att medlemmarna kommer att kunna dra nytta av  PWC:s globala nätverk.

– Många fintechbolag verkar utanför Sveriges gränser och då är det mycket värdefullt att samarbeta med PWC som har ett stort nätverk både i Sverige och internationellt, säger han. 

Inom ramen för samarbetet kommer PWC att driva ett acceleratorprogram för startups. Programmet, som löper över tre månader, innehåller bland annat tre utbildningsdagar, inspirationskvällar, interna demo-dagar för nätverket och en handplockad mentor och coach. Tanken är att de unga bolagen ska få den kunskap och de verktyg som behövs för att växa och bli framgångsrika under de olika utvecklingsfaserna.

Hur bidrar samarbetet till PWC:s verksamhet?
– För oss är Findec ett viktigt ekosystem att verka i, eftersom det är en plats där nya idéer och lösningar frodas. Genom att våra medarbetare får arbeta nära dessa entreprenörsdrivna bolag och får nya perspektiv som kan implementeras i vår verksamhet kommer även vi att utvecklas, säger Henrik Olsson.

Henrik Olsson och Mats Holmfeldt hoppas på att utveckla nästa unicorn, det vill säga företag värt minst 1 miljard dollar. 

– Jag tror att vi kommer att se nästa våg av smarta företag där avancerad teknologi implementeras i företagens affärsmodeller. Det blir spännande att hitta nästa Klarna eller Izettle. Den som är intresserad av att vara med får gärna ta kontakt med mig eller Mats, säger Henrik Olsson.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in