Conni Jonsson. Foto: TT
Foto: TT
Skatter

PWC: ”Conni Jonssons beskrivning av uppdraget är felaktig"

PWC bestrider att Conni Jonsson ska ha fått någon vårdslös rådgivning samt att det överhuvudtaget har uppstått någon skada.

Publicerad 2021-05-17

Conni Jonsson lämnade för två månader sedan in en stämningsansökan riktad mot Pricewaterhouse Coopers och Öhrlings Pricewaterhouse Coopers, PWC. I sin ansökan yrkar han i första hand att domstolen förpliktigar bolagen att solidariskt med varandra betala honom drygt 266 miljoner kronor jämte ränta från den 25 juli 2020.

Enligt PWC blandar Conni Jonsson blandar in händelser som inträffat långt efter det påstådda rådgivningstillfället. Det rapporterar Dagens Juridik.

Rådgivningen lämnades av PWC på uppdrag av EQT som en del av Project Bark, vilket var en omstrukturering av ägandet i EQT, vilket i sin tur var ”en grundläggande förutsättning för en framgångsrik börsintroduktion”, enligt PWC.

”Conni Jonssons beskrivning av uppdraget är således felaktig. Redan mot denna bakgrund står det klart att PWC inte har något ansvar mot Conni Jonsson för påstådda fel i rådgivningen (det bestrids dock att rådgivningen skulle ha varit vårdslös)”, skriver PWC. 

PwC anser också att oavsett hur man ser på frågan om rådgivningen så ska det inte ha uppstått någon skada för Conni Jonsson. 

”Han har inte påförts någon skattekostnad alls med anledning av Qarlbos förvärv av Top up-aktierna. Det förefaller ostridigt. Det torde också vara ostridigt att vinster från Top up-aktierna som Conni Jonsson tar ut (ur något bolag) till och med utgången av beskattningsåret 2024 skulle beskattas enligt 3:12-reglerna, alldeles oavsett om aktierna förvärvats av Qarlbo eller på annat sätt”, skriver PWC.

 

 

 

 

Platsannonser

Logga in