M&A

Procuritas köper verksamhet av Ramirent

Procuritas Capital Investors riskkapitalfond VI förvärvar Ramirents verksamhet inom tillfälliga lokaler.

Uppdaterad 2018-07-30
Publicerad 2018-07-30

Företagsvärdet har satts till 53 miljoner euro, skriver Ramirent i ett pressmeddelande. Affären kopplas till den strategiförklaring som offentliggjordes i november 2017.

Verksamheten som erbjuder tillfälliga lokaler för bland annat boende, skolor och kontor finns representerad i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Omsättningen var cirka 30 miljoner euro år 2017 och visade en rörelsevinst på 3,5 miljoner euro.

Köparen Procuritas meddelar samtidigt att ledningen för den köpta verksamheten kommer kvarstå i organisationen, och stöttas av en mer fokuserad ägarmodell.

– Vi har följt den positiva utvecklingen på den nordiska marknaden för tillfälliga lokaler och bedömer att underliggande fundamenta för marknaden som driver på tillväxten kommer fortsätta utvecklas framåt, säger Oskar Lindholm-Wu, director på Procuritas, i ett pressmeddelande.

– Vi ser stora möjligheter för tillfälliga lokaler att växa ytterligare under ett fokuserat ägarskap som kommer skapa ett ännu bättre kunderbjudande.

Erik Fougner som är partner på Procuritas ser fram emot att samarbeta med bolagets ledningsgrupp, Magnus Kjellin och hans nordiska team.

– Vi kommer stötta dem på vår gemensamma resa för att tillsammans skapa ytterligare framgångar framöver, säger han i en kommentar.

Affären väntas slutföras före utgången av 2018 och bedöms utlösa en kostnad på 30 miljoner euro för Ramirent relaterat till avyttrade tillgångar.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in