FinansNyhet

Privata Affärer: Avanza årets bank

Publicerad

Tidningen Privata Affärer utser för andra året i rad Avanza till årets bank. Läs här listan över tidningens övriga utnämningar – inklusive årets bankprofil.

olof swahnberg

”Nischbanken lyckas år efter år skapa nya smarta sparprodukter. Så även 2019”, skriver Privata Affärer som förklaring till att Avanza tog hem priset som bästa bank 2019.

I år har Avanza varit först i världen med ett specialgjort jämförelseverktyg för Morningstars hållbarhetsbetyg för fonder. Banken har också lanserat landets billigaste tillväxtmarknadsfond, Avanza Emerging Markets, med 0,29 procents avgift.

Utöver jämförelseverktygen och fonden har ”Mina sidor” fått ny design som anpassas efter kundens olika innehav. Dessutom går det nu att fylla på kontot med hjälp av Swish.

– Den tjänst jag är mest stolt över är vår första open banking-tjänst som kom i april. Med den kan du enkelt flytta värdepapper från andra institut till Avanza. Det görs med mobilt BankID utan att behöva fylla i en massa blanketter, säger Avanzas vd Rikard Josefson till Privata Affärer. 

Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank, är årets bankprofil 2019, med motiveringen ”hon lyckas göra det krångliga spännande i din ekonomi.”

När Maria Landeborn rekryterades till Danske Bank var banken lågt rankad i marknadskommunikation i Sifos årliga undersökning av private banking. Men nu har banken klättrat flera placeringar till tredje plats.

– Jag blev rekryterad för att banken ska nå ut bredare medialt och till våra kunder inom frågor som rör makroekonomi, sparande och investeringar, säger hon.

 

 

Övriga pristagare:

  • Årets Småföretagarbank: Nordnet.
  • Årets Sparkonto: Seven Day Bank.
  • Årets Innovation: SEBx.
  • Årets Utmanare: PFC (Personal Finance Co).
Annons