Yrsa Lindberg, Fredrick Lewandowski, Hanna Belander, Hermes Holm, Filip Myringer och Leyla Öfwerström. Foto: Pressbild
Nytt jobb

Prime rekryterar SEB:s varumärkesbyggare

En av Primes senaste nyrekryteringar är Hanna Belander, som har erfarenhet av stora varumärkesbyggande koncept för SEB. "Kraven på kommunikationsbyråer höjs hela tiden. Jag tror att det behövs en ny sorts huvudbyrå" säger David Orlic, vice vd och innovationschef, till Realtid.

Uppdaterad 2017-05-08
Publicerad 2017-05-08

I januari tillträdde David Orlic som vice vd och innovationschef med uppdraget att utveckla Primes position som leadbyrå och strategisk partner. I april värvades Rättviseförmedlingens vd Sofia Embrén. Nu presenteras ytterligare sex prestigerekryteringar som växlar upp byråns kreativa erbjudande.

En av nyrekryteringarna är Hanna Belander, som har över 100 reklamfilmer i sin portfolio och erfarenhet av stora varumärkesbyggande koncept för Telia, Lantmännen och SEB. Hon startade sin karriär som copywriter på Forsman & Bodenfors och har de senaste åren drivit byrån Bloomy Ideas.

En annan stjärnrekrytering är Hermes Holm – strategisk rådgivare och kundansvarig med bakgrund inom både kommunikation och politik. Han belönades med ett guldägg senast förra veckan och är bland annat delaktig i Primes ideella strategiska samarbete med Politikerveckan Järva.

– Kraven på kommunikationsbyråer höjs hela tiden. Jag tror att det behövs en ny sorts huvudbyrå, som kan leverera hög kreativitet, klarar av att hantera komplexitet och är byggd för proaktivitet. Då behövs superstjärnor på alla positioner, säger David Orlic till Realtid.se.

 

David Orlics rekryteringar:

Hanna Belander – En av 2000-talets mest meriterade copywriters med erfarenhet från Forsman & Bodenfors, King, McCann och Brindfors. Kommer senast från egna byrån Bloomy Ideas.
Hermes Holm – Kundansvarig projektledare som vann guldägg förra veckan tillsammans med Hövding (Give A Beep). Tidigare stabschef för Feministiskt Initiativ i EU-parlamentet i Bryssel.
Yrsa Lindberg – Juniorkonsult som utsetts till en av Sveriges 33 hållbarhetstalanger. Vinnare av ansedda studenttävlingen Sustainergies Cup 2016 och grundare av initiativet BEE NICE.
Filip Myringer – Kreatör med fokus på ny teknik och digital utveckling. Tidigare UX-designer på Kaplan och vinnare av Future Lions i Cannes 2016.
Leyla Öfwerström – Mediespecialist med flera års erfarenhet från kundsidan med ansvar för kommunikation, PR och sociala medier. Kommer senast från TUI Nordic/Fritidsresor.
Fredrick Lewandowski – Digital och content-strateg som rekryterats från Edelman Deportivo där han primärt ansvarat för att driva engagemang och räckvidd i sociala medier.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av näringslivets hjärta; profilerna, pengarna och politiken.

Logga in