Pressmeddelande

Wihlborgs hyr ut till Totalförsvarets Rekryteringsmyndighet

Publicerad

Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Totalförsvarets Rekryteringsmyndighet (Rekryteringsmyndigheten) som etablerar en prövningsenhet i Malmö. Myndigheten flyttar in i lokaler om 2 500 m² på Norra Vallgatan 100 i centrala Malmö.

Lokalerna kommer att byggas om för att passa Rekryteringsmyndighetens prövningsverksamhet. Flera hundra personer i veckan kommer att besöka lokalerna för olika urvalstester. Den 1 december i år står lokalerna klara för inflyttning och verksamheten startar i januari 2018.

I Rekryteringsmyndighetens uppdrag ingår att kalla, mönstra och skriva in totalförsvarspliktiga enligt det riksdagsbeslut som fattades tidigare i år. Myndigheten prövar också alla frivilliga sökande till Försvarsmaktens grundläggande militära utbildning och alla som söker till polisutbildningen. Andra uppdragsgivare är Försvarshögskolan, Kustbevakningen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Rekryteringsmyndigheten har sitt säte i Karlstad med prövningsenheter i Stockholm, Göteborg och Kristianstad. Från 2018 sker prövningarna i Stockholm och Malmö. 

–       Vi skapar anpassade lokaler utifrån myndighetens behov på bästa läge i Malmö. Lokalerna har utsikt mot Malmö Live och ligger bara ett par minuters promenad från centralstationen, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

–       Vi har valt Malmö som ny ort för vår prövningsverksamhet efter ett omfattande utredningsarbete. Starkt vägande skäl är goda kommunikationer och att Malmö­området näst efter Stockholm är den region som har starkast befolkningstillväxt för våra uppdragsgivares målgrupp, 18-30 åringar. Nu ser vi fram mot att öppna vår prövningsverksamhet i fräscha och väl anpassade lokaler på Norra Vallgatan, säger Rekryteringsmyndighetens generaldirektör Christina Malm.

NIRAS har varit Rekryteringsmyndighetens rådgivare i arbetet med att hitta lämplig lokal.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

Annons