Pressmeddelande

Wihlborgs förvärvar i Malmö

Publicerad

Wihlborgs startade tidigare i år sitt första kontorsprojekt i Hyllie, Dungen, dit bland annat Tullverket flyttar. Hyllie är en attraktiv hyresmarknad och Wihlborgs har nu förvärvat ytterligare en byggrätt för kontor om 6 800 m².

Wihlborgs har den 8 mars förvärvat fastigheten Bure 2 i Hyllie av Sundprojekt. Fastigheten omfattar 2 395 m² tomtyta med en byggrätt om 6 800 m² kontorslokaler. Sundprojekt har arbetat fram ett projekt, Origo, som Wihlborgs planerar att slutföra. Projektet väntas vara inflyttningsklart under andra kvartalet 2019. Wihlborgs investering uppgår till 238 Mkr och fullt uthyrt bedöms avkastningen bli 6 procent.

–       Vi kan konstatera att Hyllie utvecklats till ett attraktivt område med god efterfrågan på kontorslokaler. I vårt projekt Dungen, som byggs just nu, är majoriteten av kontorslokalerna redan uthyrda. Genom förvärvet av Origo kan vi erbjuda ytterligare hyresgäster moderna lokaler på attraktivt och kommunikationsnära läge, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

–       Hyllie är ett fantastiskt utvecklingsområde och vi ser en stor potential i projektet Origo som vi utvecklat. Då vår huvudinriktning är bostadsprojekt och vi har en bred och spännande orderstock har vi valt att koncentrera oss på denna. Inom Hyllie utvecklar vi för tillfället 115 lägenheter inom projektet Prisma Hyllie, säger Henrik Lindén, vd för Sundprojekt AB.

Wihlborgs har även gjort ett mindre kompletteringsköp i Fosie, Malmö. Kontors- och lagerfastigheten Benkammen 16 har köpts för 39 Mkr. Fastigheten omfattar 26 000 m² tomtyta och en byggnad om 6 260 m². Byggnaden är fullt uthyrd till Watski AB. Tillträde sker den 10 mars 2017.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

Annons