Pressmeddelande

Vägledning i försäkringsdjungeln för hundägare på Konsumentservice

Publicerad

Att hitta rätt försäkring för sin hund är inte en enkel uppgift när det finns hundratals olika raser och massvis med olika bolag som erbjuder olika försäkringar. Även om merparten av svenska hundar idag är försäkrade är det uppskattningsvis fler än 175 000 hundar som helt saknar försäkringar. Långt fler än så har fullgott skydd. För att råda bot mot problemet lanserar Konsumentservice en jämförelsetjänst specifikt för just hundförsäkringar.
 

Att ha en oförsäkrad hund kan inte bara sluta i en familjetragedi, det kan även bli en otroligt dyr historia ifall familjens bästa vän gör sig illa. “Det finns skräckexempel där hundägaren i princip har fått välja mellan skuldsättning eller att avliva hunden, vilket såklart är en hemsk situation att befinna sig i” säger Sara Nilsson på www.konsumentservice.se. Genom att använda Konsumentservice jämförelsetjänst och resurser specifikt för hundförsäkringar (https://www.konsumentservice.se/hundforsakring/) kan hundägare nu enkelt hitta rätt försäkring för just sin ras.

“Det finns egentligen inte en enda hundförsäkring som är den rätta för samtliga raser. Olika raser har olika besvär, och i vissa fall så täcks inte allt av hundförsäkringen, och tyvärr är det många hundägare som är helt ovetandes om detta. Därför tycker vi det är viktigt att man tar fram resurser inom det är området så att hundägare inte råkar illa ut, utan kan vara trygga i sin försäkring.” fortsätter Sara Nilsson.

“Visionen vi jobbar efter är att ha en helt uttömmande resurs online så att alla hundägare kan söka information i lugn och ro hemma. Det kommer såklart att finnas jämförelsetjänster för försäkringarna, men också resurser för att svara på alla frågor man kan tänkas ha. Självklart finns även kostnadsinformation, så att man inte endast får den bästa försäkringen men också den mest kostnadseffektiva för just sin ras. Vår vision på Konsumentservice är att bli Sveriges ledande konsumenttjänst, och eftersom svenskar är ett väldigt hundvänligt folk så är försäkringar för dessa självklart något vi vill kunna hjälpa till med. Vi ser det som ett naturligt steg i vår utveckling att bli Sveriges bästa resurs för konsumenter.” avslutar Sara Nilsson.

Annons