Sponsrat Sponsrat

Utlåningsrekord för Norrlandsfonden

Norrlandsfonden fattade under torsdagens styrelsemöte ett antal lånebeslut på sammantaget drygt 100 miljoner kronor.

- Det är ”all-time-high” och visar att det finns investeringsvilja i norrland, säger Anders Öhberg, styrelseordförande.

Publicerad 2016-04-25

Torsdagens lånebeslut möjliggör investeringar som sammanlagt uppgår till drygt en miljard kronor i de aktuella företagen.

- En viktig signal på att det vi erbjuder har stor betydelse för att finansiera tillväxt i norra Sverige vilket är vårt uppdrag. Men det visar också på att det norrländska näringslivet har kraft och vilja att utvecklas, vilket är mycket glädjande, kommenterar Anders Öhberg.

En av de kunder som avhandlades och beviljades lån vid styrelsemötet är Railcare AB, ett företag I Skellefteå som är verksamma inom innovativt järnvägsunderhåll i Sverige och England. Railcare genomför ett antal investeringar och har dessutom en ny innovation, en maskin för återfyllning av ballast efter underhåll på järnvägen.

- Norrlandsfonden har följt oss under flera år och är en viktig partner för vår tillväxt. Vi har valt att jobba med ett begränsat antal finansiärer och Norrlandsfonden är en av dessa, säger Railcares koncernchef Daniel Öholm.

- Torsdagens beslut stimulerar oss att ytterligare öka ambitionen att vara en viktig och uthålligt finansieringspartner för regionens näringsliv, säger Anders Öhberg.

Det nyligen inledda samarbetet med den Europeiska Investeringsfonden ,EIF gör att vi nu kan spänna bågen ytterligare i vårt topplånerbjudande konstaterar Lars-Olov Söderström vd Norrlandsfonden.


Railcare inviger sitt nya kontor i Derby, England med styrelseordförande Catharina Elmsäter-Svärd vid saxen.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in