Pressmeddelande

Underhållande gamingbur öppnar för allmänheten inför DreamHack

Publicerad

Dagarna innan DreamHack – världens största digitala festival – placeras en gamingbur på Hovrättstorget i Jönköping för att fyllas med gamers, intressanta gäster och personligheter som dygnet runt spelar, diskuterar och pratar spel och e-sport. Välkommen den 15-17 juni och tag del av underhållningen.

– Vi bjuder in alla till att uppleva gaming, spännande samtal och gäster, säger Kim Vindemarker, Cybercom, som är projektledare för Gamingburen. Vi har bland annat bjudit in världskända gamers, riksdagspolitiker, spelutvecklingsbolag och ett e-sportlag som allsvenska fotbollslaget J-Södra nyligen kontrakterat.

Tillsammans med sina kollegor på Cybercom kom hon på idén till en publik gamingbur för att väcka allmänhetens intresse kring samhällsutvecklingen och teknikutvecklingen som den digitala festivalen DreamHack bidrar till. I samarbete med Destination Jönköping och DreamHack placeras nu en gamingbur för första gången på Hovrättstorget, mitt i city.

– Det är viktigt för vår framtid att unga väljer tekniska utbildningar. Redan idag råder kompetenbrist inom IT och vi vet att 2020 kommer vi sakna över 60 000 IT-proffs bara i Sverige. Cybercom jobbar ständigt med att försöka väcka ungas intresse för teknik, bland annat i samarbete med Hello World! och Universeum. Gamingburen är ytterligare en satsning för att belysa programmering och IT. Dessutom vill vi bidra konkret till Jönköpings utveckling och till att staden och DreamHack kan hjälpa varandra till framgång, säger Patrik Lägermo, ansvarig för Cybercoms verksamhet i Jönköping.

Officiell invigning av Gamingburen är den 15 juni kl. 18.00 med Patrik Lägermo, Cybercom, Patrik Olderius, Destination Jönköping och Tomas Lyckedal, DreamHack. Allt streamas live på Twitch dygnet runt och sänds även ut till storbildsskärmar och högtalare utanför.

Programmet bjuder på gamers i världsklass, men även kända gäster som du kanske inte trodde hade ett spelintresse och lokala profiler som bjuds in för intervjuer och demonstrationer och roliga inslag i form av lokalkändis-battle i VR-spel. Mer information hittar du på www.gamingburen.se

– Vi är värmer upp Jönköping inför DreamHack som startar lördagen den 17 juni kl. 16.00 säger Kim, som i vanliga fall jobbar med teknik för självkörande bilar. Den 15-17 juni kommer hon att vara på plats i Gamingburen tillsammans med kollegor från Cybercom.

– Vi vill se Jönköping växa och är övertygade om att DreamHack för med sig många duktiga blivande medarbetare till företag i regionen, avslutar Kim Vindemarker.

DreamHack har arrangerat digitala festivaler på Elmia i Jönköping sedan år 2001 och är idag världens största digitala festival med besökare från hela världen. Utvecklingen av festivalen har varit helt fantastisk med flera besöksrekord, streamingrekord och en ständig evolution av festivalens aktiviteter. Läs mer på https://dreamhack.com/

 

För ytterligare information, kontakta:

Patrik Lägermo, chef Cybercom Jönköping
+46708779696

Kim Vindemarker, projektledare Gamingburen
+46 702 643 795

Kristina Cato, hållbarhetsaccelerator och kommunikationschef
+46 708 644 702

Om Cybercom
Cybercom är ett innovativt IT-konsultbolag som hjälper ledande företag och organisationer att ta tillvara på den uppkopplade världens möjligheter. Våra konsulter och de lösningar de skapar tar oss hela vägen från nordisk offentlig sektors e-tjänster till mobilitet i Karibiska ö-världen, streamad media och förarlösa bilar i Europa, nationella eIDs, säkra kortbetalningar samt hälsoappar till sjukvården, uppkopplade lyftkranar och hissar och smarta industriella robotar. Cybercom grundades 1995. Idag täcker bolagets expertisområden hela ekosystemet inom kommunikationstjänster och IT-säkerhet. Vi är ett mångfaldsrikt bolag med stort åldersspann och 45 nationaliteter. Tillsammans skapar vi morgondagen, vi är kreativa, orädda och nyfikna – alltid redo att utmana status quo. Vi går från ord till handling och möjliggör förändring. Vi är #Makers of tomorrow. Cybercom är sedan 2015 ett privatägt bolag. Huvudägare är JCE Group AB och Tequity AB. Cybercoms hemmamarknad är Norden och Polen, därtill erbjuder bolaget global leveranskapacitet för lokala och internationella affärer. www.cybercom.se

Annons