Sponsrat Sponsrat

Telge Energi lanserar: Krammärkt el

Att vara ett energiföretag i tiden innebär att man tar sitt klimat- och samhällsansvar på allvar. Därför lanserar nu Telge Energi; Krammärkt el. Telge Energi var bland de första elbolagen i Sverige att leverera förnybar energi från sol, vind och vatten 2008. Förnybar energi är framtidens energi och det kan de flesta skriva under på, Telge Energi vill göra mer än så.

Publicerad 2016-10-24

Krammärkt el ska fungera som en kvalitetsstämpel. Elen kommer uteslutande från förnybara energikällor, men det innebär också något mer än sol, vind och vatten. Krammärkningen borgar för att göra världen till en bättre plats på flera sätt. Telge Energis vinst är med och bidrar till att barn och ungdomar ges möjlighet att gå en ljus framtid-, och en mer hållbar planet, till mötes.

Vi vill helt enkelt ”barnsäkra planeten” för kommande generationer. ”Business as usual” funkar inte när klimatkrisen ligger i knät på våra barn och barnbarn. Vi är ett modernt företag som tar vårt klimat- och samhällsansvar på största allvar. Vi bidrar främst med det vi kan bäst, förnybar energi i alla dess former, säger Mats Fagerström, VD Telge Energi

Ny hemsida

Med krammärkt lanseras också en ny hemsida, där fokus ligger på tillgänglighet och tydlighet; det ska vara enkelt att teckna elavtal och samtidigt göra en insats för klimat och miljö. Som kund i Telge Energi finns också möjlighet att följa utvecklingen i de olika klimatinitiativen som ingår i krammärkt el.

Ett urval av Telge Energis klimatinitiativ som ingår i krammärkt el:

Lokala initiativ: Förnybar energi till skolor, både i utbildande syfte och att eleverna ”hands on” får se hur solkraft fungerar. Blombackaskolan i Södertälje är först ut att få Telge Energis solpaneler på taket, ”solsäkrad”-skola, målet är att ”solsäkra” skolor över hela landet.

Initiativ i Sverige: Tillsammans med Världsnaturfonden WWF är vi med och bl a återställer en torrfåra i Bullerforsen i Ångermanälven. Tar ansvar för att göra vattenkraften mer miljövänlig.

Initiativ i världen: Vattnet i sjön Lake Niassa, i Moçambique, är förorenat och varje år drabbas invånarna – och främst barnen – av kolera och andra diarrésjukdomar. Tillsammans med WWF utbildar vi byborna och bygger solcellsdrivna sanitetsstationer som renar vattnet och i förlängningen också räddar liv.

Children’s Climate Prize: Telge Energi har instiftat ett klimat- och miljöpris för barn som delas ut varje år i november under högtidliga former. Priset är internationellt och vem som helst mellan 10-16 år kan nomineras, om man gjort en insats utöver det vanliga för klimat och miljö.

Läs mer om våra klimatinitiativ: https://www.telgeenergi.se/privat/bestall-el/initiativ/

För mer information, kontakta:

Jonna Holmgren, Massiv PR

+46 708 88 05 02

jonna@massivpr.se

Pressbilder på krammärkt el mm finns att ladda ner på vår presswebb.

Platsannonser

Logga in