Pressmeddelande

Stor investering i förpackningsproducent

Publicerad

Förpackningsproducenten Peterson är en av de ledande aktörerna inom den svenska förpackningsindustrin. För att främja tillväxten efter VPK Packaging Groups- och Klingeles nyligen genomförda förvärv av Peterson, har ett investeringsprogram som omfattar ca 25 miljoner euro inletts. I Sverige är det fabrikerna i Bäckefors och Norrköping som tar del av satsningen med ca 9 miljoner euro i nya maskiner och ny certifiering.

Peterson erhöll nyligen som första företag i Skandinavien den högsta nivån av BRC-certifiering (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) för produktionsanläggningarna i Norrköping och Randers i Danmark. BRC-certifieringen innebär att Peterson klarar de omfattande kraven för produktion av förpackningar för livsmedel- och läkemedel.

– Att erhålla den högsta nivån av BRC-certifiering innebär att vi nu kan erbjuda en lösning för de striktaste kraven inom bland annat livsmedelsindustrin, vilket vi ser som en stor styrka och fördel för Peterson, säger Dan Johannessen, VD för Peterson i Skandinavien.

Förutom den nya certifieringen moderniseras under hösten anläggningarna i Norrköping och Bäckefors med nya maskiner. Den omfattande investeringsplanen i kombination med ny certifiering och moderbolaget i ryggen gör att Peterson nu tar en unik position på den skandinaviska marknaden.

– Investeringarna godkändes strax efter förvärvet i oktober förra året. Vi är stolta över den riktning som företaget går i. Investeringsprogrammet säkerställer att vi verkligen investerar i framtiden, både vår egen och våra kunders, avslutar Dan Johannessen.

Annons