Pressmeddelande

Startupbolag som brinner för hållbarhet kommer till Åre

Publicerad

Startups från hela Sverige har nominerat sig för att delta i Almis Startup event den 22 september under Åre Sustainability Summit. Bland de som nominerat sig har 10 bolag valts ut och kommer att få pitcha inför rutinerade investerare och expertis. 

Gemensamt för deltagande bolag är att dom drivs av entreprenörer som brinner för att skapa affärer som kan göra skillnad för vårt sätt att använda jordens resurser och bidra till en hållbar livsstil.  

De tio bolagen som kommer till Åre är:

Novospection, Stormie Poodle, SpaceTime Communication, Are Connected, Organofuel Sweden, Octopoda, Illuminated, Rekotex, SDG12 och Fina Bönan

–       FN har satt upp 17 globala mål för hållbar utveckling www.globalamalen.se. På Almi är vi övertygade om att det inom dessa områden finns gyllene tillfällen för entreprenörer att skapa bra affärer och det vill vi passa på att visa upp under Åre Sustainability Summit, säger Eva Högdahl, vd Almi Företagspartner Mitt.

Deltagande bolag får värdefull återkoppling på sina affärsidéer av en kunnig investerarpanel samt möjligheter att nätverka med investerare och expertis inom affärsutveckling och hållbarhet.

Alla deltagande bolag kommer också att genomföra en pitch på stora scenen inför samtliga besökare och vinnaren får en prischeck på 25 000 kronor.

Kontaktuppgifter och mer information om bolagen hittar du i bilagan på nästa sida. 

För ytterligare information kontakta:
Eva Högdahl, vd Almi Företagspartner Mitt, +46 70-576 77 22, eva.hogdahl@almi.se

Eventet arrangeras av Almi i samarbete med Enterprise Europe Network och är en del av Åre Sustainability Summit, läs mer på http://aresustainabilitysummit.se/ 

 

Novospection – Analysverktyg som med algoritmer via sökord underlättar för företag att göra de globala målen till en affärsmöjlighet.
www.novospection.com, niklas.schmidt@novospection.com, 072-8373544

Stormie Poodle – Återbrukar högkvalitativa textilier från tvätterier och skapar nya produkter via schysst tillverkning som ger bl.a. invandrarkvinnor en chans att komma in på arbetsmarknaden.
www.stormiepoodle.com, caroline@stormiepoodle.se, 070-2583570

Octopoda – Plattform för uthyrning av kläder och annan utrustning för att bidra till minskad köpkonsumtion och underlättar för fler affärsidéer med cirkulär affärsmodell.
emelie@rentaplagg.se, 073-5308440

Spacetime Communication AB – Mobilitetstjänst som optimerar persontransporter genom samarbete mellan reseleverantörer för att möjliggöra ett fortsatt resande med minskad klimatpåverkan.
www.spacetime.se, gunnar@spacetime.se, 070-3199598

Are Connected – Egenutveckling och produktion av smarta nätverk för behovsstyrd belysning i utomhusmiljöer med minimal energianvändning.
Rikard@stockholmlighting.se, 070-9909118

Organofuel Sweden AB – Ett unikt sätt att förädla biomassa utan att ha en negativ påverkan på natur och miljö med intentionen att öka samt förändra marknaden till fossilfria produkter.
www.organofuelsweden.com, anna.svantes@organofuelsweden.com, 073-0608365

Darling Design/Illuminated – Koncept för konsumentbelysning där ljuskällan är designad med återanvändning, uppgradering och materialåtervinning i åtanke.
www.illuminated.se, johan@darlingdesign.se, 070-9261471

Rekotex/Fabric resource Sweden AB – Handelsplattform för restlager av tyger som textilföretag har kvar efter produktion där minskat svinn, sänkta lagerkostnader och resurseffektiva design- och produktionsprocesser är vinningen.
www.rekotex.se, marie@rekotex.se, 073-9863686

SDG12 AB – Digital plattform där användarna genom spelifiering och sociala nätverk kan dynamiskt se sitt koldioxidavtryck samt inspireras och motiveras till en mer hållbar konsumtion och livsstil.
www.sdg12.se, niclas@sdg12.se, 070-5807040

Fina Bönan AB – Etiopiska kaffebönor som produceras från böna till färdig produkt i Etiopien för att bidra till att etiopierna själva kan kliva upp i värdekedjan och där de kvinnliga bönderna prioriteras och kan leva på kaffet.
www.finabonan.se, finabonan@gmail.com, 073-8061588

Annons