Pressmeddelande

Renée Voltaire – Årets kvinnliga Gasell 2017

Publicerad

Den 1 juni delades utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell ut på Dagens Industris Gasellträff i Göteborg. Det blev Renée Voltaire, som driver ett av Sveriges snabbast växande livsmedelsföretag, som fick ta emot priset av Grant Thorntons vd Anna Johnson.

Grant Thornton motiverar utmärkelsen så här:

”Årets kvinnliga Gasell är en företagare som ligger i framkant och skapar egna trender istället för att följa andra. Vars framgångsrecept är att lyssna på magkänslan, våga delegera och sätta glädje högst på agendan. De senaste tolv åren har denna entreprenör lyckats skapa en hållbar och uthållig verksamhet med målet att inspirera alla till en grön och mer hälsosam vardag utan pekpinnar. Vinnaren är en stor förebild och inspiratör för alla entreprenörer som vill göra skillnad och växa och utvecklas med sitt bolag.”

Om vinnaren
Renée Voltaire startade livsmedelsföretaget med samma namn 2005. Med sitt företag vill hon inspirera till en mer grön och hälsosam vardag. Med innovativa produkter vill hon ge människor en godare, nyttigare, enklare och roligare matupplevelse. Sortimentet består av fler än 100 produkter som finns att köpa i ungefär 1000 mat- och hälsobutiker, apotek, biografer och caféer i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Estland. Renée Voltaire är entreprenören som ser sig själv mer som en inspiratör än en företagsledare. Nu utses hon till Årets kvinnliga Gasell 2017.

– Det känns superroligt att få det här priset! Det betyder massor för mig, men det är inte bara jag som vinner detta utan jag gör det med alla mina kollegor. Vi är stolta, glada och blir peppade att fortsätta förändra världen med kniv och gaffel, säger Renée Voltaire efter prisutdelningen på Världskulturmuseet i Göteborg.

Utmärkelse med fokus på kvinnligt företagande
Grant Thornton är huvudpartner till Di Gasell sedan nio år tillbaka. Genom att dela ut priset Årets kvinnliga Gasell vill Grant Thornton bidra till ökat fokus på kvinnligt företagande.

– Som långvarig partner till Di Gasell är vi med och lyfter fram entreprenörer som skapar jobb och bidrar till ett välmående näringsliv. Men det är fortfarande alldeles för få kvinnliga företagare i Sverige. Därför vill vi lyfta fram kvinnor som kan inspirera andra att starta och driva företag. Det är vår övertygelse att näringslivet kommer att utvecklas positivt av ökad jämställdhet, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton i Sverige.

Annons