Pressmeddelande

Qliro lanserar privatlån till konsumenter

Publicerad

Qliro Groups dotterbolag Qliro AB lanserar privatlån som ytterligare ett steg i att bredda erbjudandet av finansiella tjänster till konsumenter. Processen för att ansöka om och beviljas privatlån är helt digital och tjänsten introduceras stegvis i Sverige under hösten.

– Qliro fortsätter att bredda sitt erbjudande av finansiella tjänster till konsumenter. Privatlån blir ett komplement till Qliros huvudsakliga tjänster som betalningar, faktura och delbetalning. Vi har byggt en digital tjänst med låga administrativa kostnader för att kunna erbjuda lån till attraktiva villkor, säger Marcus Lindqvist, VD och koncernchef för Qliro Group.

Lanseringen av privatlån följer tidigare introduktion av flera tjänster från Qliro som hjälper konsumenter i deras vardag, till exempel Qliro-appen som samlar alla betalningar, Qliro Click för att betala sin faktura med ett klick och sparkonton med statlig insättningsgaranti.

Qliro ABs privatlån är en helt digital tjänst. Tack vare låga administrativa kostnader kan Qliro erbjuda attraktiva villkor. Qliro tar inte betalt för månadsavier, uppläggning av lån, eller hantering av lån. Ansökan om lån sker på Qliro.com, där besked och låneerbjudande ges efter verifiering med BankID. Initialt kan privatpersoner låna mellan 20 000 och 350 000 kronor utan säkerhet med en återbetalningstid på 2 till 15 år och en individuell effektiv ränta från 4,02 till 14,88 procent per år. Exempel: För ett lån om 100 000 kr, som återbetalas vid 60 tillfällen över fem år med exempelräntan 7,50% (effektiv ränta 7,76%) blir det totala beloppet att betala 120 228 kronor, motsvararande 2004 kronor per månad (18 augusti 2017).

Qliro grundades 2014 och erbjuder betallösningar till e-handlarna i Norden och finansiella tjänster till konsumenter. Redan har två och en halv miljoner konsumenter har använt Qliro för att betala på nätet. Vid halvårsskiftet var Qliros nettoutlåning till allmänheten (faktura och delbetalning) 793 miljoner kronor. Samtidigt hade konsumenter 425 miljoner kronor insatt i bolagets sparkonton. Qliro rapporteras under segmentet Qliro Financial Services.

Annons