Sponsrat Sponsrat

Polen.guru - Coronakrisen slår mot hårt mot resebranschen

Restriktionerna kring svenskarnas rörelsemönster har snävts åt allt mer – resebranschen befinner sig numera i en djup svacka. Webbplatsen Polen.guru har drabbats hårt och har under april månad förlorat 95 % av sin trafik.

Publicerad 2020-05-05

Coronautbrottet har orsakat inställda och ombokade om planer och resor, både stora som små, och flera månader framåt i tiden.

Polen.guru är en sida med resetips och guider om Polen. Polen.guru är en del av ett stort nätverk av webbplatser som handlar om Polen. Den första sajten i nätverket skapades redan år 2014 och har sedan dess växt med hundratals besökare varje månad. Polska städer som Warszawa och Krakow har blivit populära turistställen för svenskarna de sista åren. Vid starten av 2020 blev det tvärstopp när coronakrisen på allvar slog till. Myndigheter har även gått ut med att Polens gränser är stängda för utländska medborgare tills vidare. Alla som ges tillträde att resa in i landet måste efter ankomst befinna sig i 14 dagars karantän. 

 ”Det är extremt svårt att säga när det hela kommer vända igen. Våra sajter har förlorat drygt 95 % av all trafik och det ser ganska dystert ut. Men det kommer att vända, det är bara en fråga om tid. För att få igång resandet igenom kommer det också att krävas en hel del åtgärder inom resebranschen” säger Jaroslaw Szymczak, grundare av Polen.guru

 Experterna förutspår att det kommer bli stora förändringar i resebranschen efter corona.  CNN publicerade nyligen en artikel där de intervjuat professorer och experter på resande om hur människors resande kommer att förändras efter coronakrisen.

 Adam Blake, ekonomiprofessor och forskningschef inom turism och hotellnäring vid universitetet i Bournemouth, tror att människor fortfarande kommer att vilja resa i framtiden, men att ett mer försiktigt beteende blir oundvikligt. Folk kommer att behöva bli övertygade om att det är säkert att resa igen.

 Många experter är dessutom eniga om att det kommer krävas kraftigt sänkta biljettpriser ett bra tag framöver för att kicka igång resandet igen. Vi kan dessutom förvänta oss billigare hotellpriser när resebranschen återhämtar sig. Experter tror också att resenärerna kommer välja hotell i större utsträckning framöver. Många resenärer väntas till en början känna tvivel inför alternativa uppehåll och boenden, som inte kan säkerställa att städningen håller rätt standard.

Platsannonser

Logga in