Pressmeddelande

Peter Bodin blir Grant Thornton Internationals nya globala CEO

Publicerad

Det blir Peter Bodin, tidigare vd på Grant Thornton i Sverige, som från och med den 1 januari 2018 som ny global CEO kommer att leda Grant Thornton International (GTIL) –  en av världens största sammanslutningar av revisions- och konsultföretag med 47 000 medarbetare i 130 länder. Det meddelar organisationens styrelse från London idag.

Peter Bodin kommer att inneha rollen som global CEO under de närmsta fem åren. Han efterträder Ed Nusbaum, som vid årsskiftet lämnar posten efter åtta år. (Man väljs om en period på fem år som sedan kan förlängas med ytterligare tre år.) Bodin blir GTIL:s första CEO som inte kommer från något av de två företag i USA eller Storbritannien som grundade Grant Thornton 1980.*

– Det är otroligt spännande att få anta den fantastiska utmaningen att leda vår internationella organisation till nästa nivå, kommenterar Peter Bodin. Jag är ödmjuk inför uppdraget och känner mig hedrad att ha fått organisationens förtroende. Jag är övertygad om att man bygger ett långsiktigt hållbart företag genom rätt medarbetare, ledarskap och kultur. I min roll som ledare kommer jag att verka för en miljö där vi alla på Grant Thornton runt om i världen samarbetar med varandra, med våra kunder och övriga intressenter för att skapa världens bästa tjänsteföretag med ett innovativt och särskiljande varumärke som tillvaratar alla möjligheter i den digitala samhällsomvandlingen.

Scott Barnes, styrelseordförande i GTIL kommenterar utnämningen så här:

– Som en tidigare styrelseordförande har Peter djup kunskap om den globala organisationen och kommer att ingjuta tillförsikt hos våra medlemsföretags vd:ar. Han är känd för att coacha och utveckla människor på alla nivåer och jag tror att hans passion för människor och ledarskap och hans öppna transparenta stil, kommer att uppskattas av nästa generation på Grant Thornton.

Ed Nusbaum, nuvarande CEO, tillägger:

– Jag är mycket glad över att styrelsen har valt en stark innovativ ledare i Peter, som kommer att inspirera Grant Thorntons medarbetare, kunder och samhällen över hela världen. Jag har arbetat nära honom genom åren och är övertygad att han i på bästa sätt kommer att fortsätta verkställa vår strategi ”Growing Together 2020” och bygga en spännande framtid för denna fantastiska organisation.

Fakta
Peter Bodin var vd på Grant Thornton Sverige i 16 år. Under denna tid omvandlade han företaget från ett traditionellt revisions- och konsultföretag till ett 1,3 miljarders tjänste-företag med över 1100 medarbetare, känt för sin starka företagskultur och varumärke samt utveckling av digitala lösningar. Han var även styrelseordförande för Grant Thornton International under fem år. Bodin som idag är 51 år, blev enhälligt vald till global CEO av GTI:s styrelse som består av vd-ar från medlemsföretag i 14 länder samt två externa ledamöter. Rekryteringsprocessen genomfördes med stöd av externa rådgivare.

* Grant Thornton International Ltd bildades 1980 av amerikanska Alexander Grant och brittiska Thornton Baker, båda anrika företag med en lång historia i respektive land. Avsikten var att skapa en internationell grupp som skulle göra det möjligt att tillgodose kunders behov av professionell rådgivning oavsett var i världen de var verksamma.

Om Grant Thornton International
Grant Thornton International Ltd (GTIL) en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult¬företag som hjälper dynamiska företag och organisationer att frigöra sin potential att växa.  Medlemsföretagen omsätter tillsammans 4,8 miljarder dollar och har totalt 47 000 medarbetare i över 130 länder. De senaste tre åren har GTIL varit den snabbast växande organisationen bland de större nätverken. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, ekonomiservice, skatterådgivning och annan rådgivning. Grant Thornton International levererar inga tjänster till kunder, utan detta sköts av medlemsföretagen.

Annons