Pressmeddelande

OssDsign når kommersiell milstolpe – 200 sålda implantat i Frankrike

Publicerad

Uppsala, den 14 mars 2023. OssDsign AB (publ.) meddelar idag att bolaget har uppnått en ackumulerad försäljning av 200 implantat i Frankrike, vilket utgör en viktig kommersiell milstolpe. OssDsign har sedan lanseringen i slutet av 2019 tecknat flera viktiga avtal i Frankrike, vilket har lett till en signifikant försäljningstillväxt under förra året.

Under 2019 fastslog franska hälsomyndigheter att OssDsign Cranial PSI har ett medicinskt mervärde för patienter och beviljade subvention för produkten på den franska marknaden. Efterföljande år etablerade bolaget en initial säljstruktur och erhöll de första försäljningsordrarna, för att senare nå ut bredare på marknaden genom att teckna ett flertal viktiga avtal, inklusive bolagets mest prestigefyllda långtidskontrakt hittills, som ingicks med Frankrikes största sjukhusnätverk Assistance Publique – Hopitaux de Paris (AP-HP). I början av 2022 beslutade OssDsign att ytterligare öka sitt fokus på Frankrike och omstrukturerade därför sin kommersiella närvaro i landet, vilket har lett till en stabil försäljningstillväxt under andra halvan av 2022. Detta har i sin tur medfört att OssDsign nu nått milstolpen med 200 sålda implantat inom några år.  

 

“Denna kommersiella milstolpe belyser hur snabbt vi har lyckats etablera OssDsign Cranial PSI i Frankrike och forma den franska marknaden till en solid affärs- och tillväxtplattform. Vi har vunnit stora upphandlingar och genererat flera återkommande användare – allt under en treårsperiod som varit starkt påverkad av en pandemi. Med kombinationen av vår unika teknikplattform och en fokuserad marknadsstrategi har vi skapat en utmärkt grund för framtida tillväxt”, kommenterar Morten Henneveld, VD för OssDsign.

OssDsign Cranial PSI är ett patientanpassat kranialimplantat tillverkat av 3D-utskrivet titan av medicinsk kvalitet som är täckts av en regenerativ kalciumfosfatkomposition. Medan titanskelettet stabiliserar implantatet och motstår fysisk och mekanisk påfrestning, ger den unika kalciumfosfatkompositionen läkande och regenerativa egenskaper, vilket möjliggör återväxt av patientens eget ben. Med tiden bryts kalciumfosfatkompositionen ner och ersätts med ben, vilket gör att patienten får ett välintegrerat implantat som kan hålla hela livet.

För mer information, vänligen kontakta:
Morten Henneveld, VD, OssDsign AB
Tel: +46 73 382 43 90, email: morten.henneveld@ossdsign.com

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB.Kontaktuppgifter: Erik Penser Bank AB, Box 7405, 103 91 Stockholm, tel: +46 (0)8-463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se.

Om OssDsign
OssDsign är en utvecklare och global leverantör av nästa generations benersättningsprodukter. Baserat på banbrytande materialvetenskap utvecklar och marknadsför företaget produkter som stöder kroppens egen läkningsförmåga och därmed förbättrar det kliniska resultatet inom ett brett spektrum av ortopediska områden med stora medicinska behov. Med en produktportfölj som består av patientspecifika implantat för kranieoperationer och en standardiserad syntetisk bengraft för ryggradskirurgi ger OssDsign patienterna det liv de förtjänar tillbaka. Företaget har en stark kommersiell närvaro i USA, Europa och utvalda asiatiska länder. OssDsigns aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

 

Annons