Pressmeddelande

myFC visar världens tunnaste bränslecell LAMINA™ Thin Film på Mobile World Congress i Barcelona

Publicerad

Svenska myFC medverkar på mobilvärldens största mässa, Mobile World Congress i Barcelona den 27 februari – 2 mars. Stjärnan i myFC:s uppställning i år heter LAMINA™ Thin Film, världens tunnaste bränslecell. Den drivs på myFC:s patenterade JAQ-bränsle baserat på salt och vatten. 

Utöver LAMINA™ Thin Film och dess möjliga tillämpningar, kommer myFC också att visa upp JAQ-teknologin med tillhörande bränsle. MyFC skrev nyligen ett avtal med den kinesiska mobildistributören Telling för bränslecellsladdaren JAQ.

– LAMINA™ är ett resultat av vår satsning på integrerade bränsleceller. JAQ-teknologin har gjort det möjligt att bygga den här rekordtunna cellen med avsevärt högre prestanda på mindre volym, säger Björn Westerholm, vd för myFC.

LAMINA™ Thin Film är så tunn att den kan flush-monteras, alltså byggas in helt och hållet i exempelvis en smartphones chassi. Under mässan kommer myFC att visa upp flera integrerade mobiltelefoner och skal, och demonstrera framtida tillämpningar. MyFC:s affärsmodell för integrerade bränsleceller kommer företrädesvis att baseras på licensiering.

MyFC kommer att finnas i den svenska paviljongen i Hall 7. Företaget deltar också på presseventet Showstoppers, som går av stapeln söndagen den 26 februari, alltså dagen före mässans början. Pressträffen, som hålls vid University Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes) har som syfte att sammanföra företag med journalister som vill upptäcka nya innovationer inom konsumentelektronik.

Vid frågor, vänligen kontakta:
myFC Press Office
E-mail: press@myfc.se
Telefon: +46 (0) 738 09 33 83

Denna information är sådan information som myFC är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 februari 2017 kl. 07:55 CET.

Annons