Pressmeddelande

Mr Green inför spelregleringen 2019

Publicerad

Aktiespararnas Stora Aktiedagen erbjuder alltid intressanta talare och 13 november 2017 var inget undantag. Ca 50 börsbolag presenterade sina affärsidéer, däribland online-spelbolaget Mr Green. Med ca 6100 aktieägare, 128.747 aktiva kunder senaste kvartalet (föregående kvartal 116.674), en aktiekurs +70 % under 2017 och en annalkande spelreglering, var det många som ville veta dagsformen för casinomarknaden.

Vd Per Norman beskrev var Mr Green varit och vart man är på väg. Från att årligen läckt 30 % fram till 2016, noteras drygt 25 % i tillväxt de senaste fyra kvartalen. Turn around inleddes iom strategin Mr Green 2.0. Målet är en årlig genomsnittlig tillväxt på medellång sikt (2-3 år) om 20 % och EBITDA-marginal om 20 %.

Med 5 licenser och verksamhet i 12 länder läggs fokus på en geografisk expansion. I början av året förvärvades samtliga aktier i online-spelbolaget Dansk Underholdning och en lansering av Mr Green Danmark, väntas ske under 4:e kvartalet.

Produkter som väntas få stort genomslag är Sportsbook 2.0 som innebär ett nytt sätt att satsa. Varje vecka ges 15-17 000 informationspunkter som ligger till grund för hur spelaren fattar beslut. Som ett led i satsningen på sport, är också Mr Green titelsponsor i mästerskapen i dart: the Professional Darts Corporation’s Players Championship Finals. The Mr Green Sport Players Championship Finals, går av stapeln i England 24-26 november 2017, med tv-sändning i Storbritannien, Tyskland och Nederländerna. Turneringens 64 deltagare tävlar om en prispott på £460,000, varav £100,000 för vinnaren.  

Andra nya produkter är nummerspel, i One Minute-Keno är vinsten över 1 miljon kronor varje minut. Även bingo lanseras med klassiska funktioner som 90, 80 och 75 bollar, en chattfunktion mellan spelare och ett brett utbud av sidospel. Förutom spelprodukter planeras ett nytt lojalitetsprogram, där Per Norman gav en hint med “tänk Eurobonus”.

Per Norman tror inte att det föreslagna licenssystemet påverkar de stora spelbolagen, men att det blir svårt för mindre bolag att nå upp till licenskraven och att klara skatten på 18 %. Spelutredningens förslag innebär bl.a. en “omsorgsplikt” som åläggs spelbolagen för att motverka osunt spelande. Med det predikativa spelverktyget Greengaming, är Mr Green är väl förberedda. 

Om dryga året skriver vi 2019 och en ny spellagstiftning. Frågan är: vilka vinner och vilka försvinner? 

Källa:

Svenskaspelsajter.se

Aktiespararna.se

Annons