Sponsrat Sponsrat

Marie Ledin och Nina Balabina tilldelas medaljer från Kungliga Patriotiska Sällskapet

Idag tilldelas två kvinnor som utvecklat Sverige som musikland och svenskt musikliv medaljer från Kungliga Patriotiska Sällskapet. Se respektive release nedan.

 

Publicerad 2016-10-24

Marie Ledin tilldelas Medalj för Betydande Gärning

Idag, den 24 oktober 2016, har Kungliga Patriotiska Sällskapets Guldmedalj för Betydande Gärning tilldelats Marie Ledin. Landshövding Chris Heister överlämnade medaljen vid en högtidlig ceremoni på Tessinska Palatset i Stockholm. 

Medalj för Betydande Gärning går till Marie Ledin som utvecklat ett musikpris med stor internationell tyngd.

Landshövding Chris Heister förrättade utdelningen av medaljen.
Motiveringen är: Marie Ledin har under 20 års tid arbetat med att utveckla Polar Music Prize till det unika och betydelsefulla musikpris det idag är. Det internationella priset delas ut i två kategorier: inom klassisk musik och inom populärmusik. Marie Ledins ovärderliga engagemang har resulterat i Polar Music Prizes växande prestige, och även bidragit till att profilera Sverige som musikland.

- Jag är överraskad, glad och väldigt stolt säger Marie Ledin, VD för Polarpriset. Det här skulle verkligen ha glatt min pappa Stikkan Anderson. Han instiftade priset 1989 för att visa att musik är gränsöverskridande, att det inte handlar om genre utan om kvalité. Och just det tycker jag vi genom Polar Music Prize får se varje år.

Medaljen av guld har på åtsidan konungens bild. Medalj för Betydande Gärning har en tradition ända tillbaka på 1700-talet och Gustav III.Att utveckla Sverige och svenskt näringsliv är i fokus då som nu. Medaljer premierar mottagaren och inspirerar andra till fortsatta ansträngningar säger ordförande Erik Norberg.

Kungliga Patriotiska Sällskapet, som 2016 firar sitt 250 årsjubileum, grundades för att utveckla svenskt näringsliv och samhälle. Detta genom att belöna goda gärningar samt bidrag. Sällskapet delar ut ett flertal andra medaljer, några exempel är Näringslivsmedaljen och medaljer för Uppskattad Arbetsinsats och Betydande Fostrargärning. Sällskapet delar även ut bidrag för att sprida forskning och för sociala satsningar.

För mer information kontakta: Marie Ledin, marie@polarmusicprize.org
Marianne Reuterskiöld, Kungl. Patriotiska Sällskapet, 070-367 76 46
marianne.reuterskiold@kungligapatriotiskasallskapet.se

 

Nina Balabina tilldelas Medalj för Betydande Fostrargärning

Idag, den 24 oktober 2016, har Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för Betydande Fostrargärning tilldelats Nina Balabina. Landshövding Chris Heister överlämnade medaljen vid en högtidlig ceremoni på Tessinska Palatset i Stockholm.

Medalj för Betydande Fostrargärning går till en av Sveriges främsta musikpedagoger, Nina Balabina.

Motiveringen är: Nina Balabina har satsat sitt liv på att fostra barn att bli unika och starka individer som genom musiken förstår sin fulla potential som människa.

- Jag är lycklig och glad för medaljen. Det viktiga är inlärningsprocessen. Det är en lång inte lätt process och man får aldrig ge upp.

- Medaljens motiv är en ängel som blåser på glöden så att elden tar sig, vilket också är Sällskapets emblem sedan 1700-talet. Det är precis det som denna medalj skall premiera, att ”elda på” och inspirera ungdomars utveckling och därmed Sveriges utveckling. Medaljen är på uppfostrans och skolans område en motsvarighet till Sällskapets välkända Näringslivsmedalj, säger ordförande Erik Norberg.

Tidigare mottagare av Fostrargärningsmedalj är exempelvis  Anders Carlberg, Fryshuset och Magnus Härenstam för rollen som Pendanten i tv-serien ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Medaljen är i guld och bärs i rosett av gulgrönt siden.

Kungliga Patriotiska Sällskapet, som 2016 firar sitt 250 årsjubileum, grundades för att utveckla svenskt näringsliv och samhälle. Detta genom att belöna goda gärningar samt bidrag. Sällskapet delar ut ett flertal andra medaljer, några exempel är Näringslivsmedaljen och medaljer för Uppskattad Arbetsinsats och Betydande Gärning. Sällskapet delar även ut bidrag för att sprida forskning och för sociala satsningar.

För mer information kontakta: Nina Balabina, Lilla Akademien, 08-545 418 30
Marianne Reuterskiöld, Kungl. Patriotiska Sällskapet, 070-367 76 46
marianne.reuterskiold@kungligapatriotiskasallskapet.se

 

Platsannonser

Logga in