Pressmeddelande

Magnus Fagerstedt ny VD för KPMG Sverige

Publicerad

KPMG rekryterar Magnus Fagerstedt som ny VD för den svenska verksamheten. Magnus Fagerstedt är en välrenommerad revisor med uppdrag inom flera olika branscher bland annat  den finansiella sektorn, publik verksamhet och hälso- och sjukvård. Sedan 1997 har Magnus varit partner på EY, haft olika roller inom den svenska och nordiska ledningsorganisationen.

– Magnus har en dokumenterad förmåga att driva och genomföra förändringar. Han har stor erfarenhet av att utöva ledarskap och skapa effektiva organisationer. Magnus kommer att ägna full kraft åt att arbeta med verksamhetens utveckling mot övergripande mål och genomförande av KPMG:s strategiska plan. Det anser vi är helt avgörande för att kunna leda framtidens professionella serviceföretag med framgång, säger KPMG:s ordförande Björn Hallin.

KPMG har ca 1700 medarbetare på 50 orter runt om i Sverige, verksamma inom revision, redovisning, skatt och rådgivning. KPMG ägs av 96 delägare och hade 2016 en omsättning på drygt 2,1 miljarder.

– Det känns otroligt stimulerande att ha fått frågan om att tillträda som verkställande direktör hos KPMG. KPMG driver en professionell och respekterad verksamhet och förhoppningsvis kan jag bidra med inspiration och erfarenheter som kan vitalisera och utveckla företaget, säger Magnus Fagerstedt.

Med Magnus Fagerstedt har KPMG rekryterat en VD med uppgift att leda och genomföra nödvändiga förändringar, med visionen att bli det självklara valet för medarbetare och kunder. Magnus långa erfarenhet av branschen och dokumenterade förmåga att leda och genomföra stora förändringsprojekt vägde tungt i valet. Magnus tillträder tjänsten som vd för KPMG Sverige den 14 augusti.

För mer information, vänligen kontakta:
Björn Hallin, ordförande på KPMG Sverige, bjorn.hallin@kpmg.se, 070-548 96 26
Björn Bergman, kommunikationsdirektör, bjorn.bergman@kpmg.se, 070-876 24 53

Om KPMG
På KPMG arbetar vi tillsammans med våra kunder för att skapa trygghet och bidra i förändring. Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med 189 000 specialister i 152 länder. I Sverige har vi stark lokal förankring med 1 700 medarbetare på ett 50-tal orter.

Följ oss:
kpmg.se
twitter/KPMGsweden
facebook/KPMGkarriar
linkedIn/KPMGSverige

Annons