Pressmeddelande

Livet som student

Publicerad

När man tänker på livet som student tänker man på studentbostäder, hyra rum, äta billigt, festa lagom mycket, studera smart och många minns denna tid som en av de bästa i livet.

Se mer här gällande information om studentbostäder i Umeå. Centralstationen i Umeå som har tre spår, är ganska liten i jämförelse med andra städer, och kollektivtrafiken i staden betjänas av Länstrafik Västerbotten. Tyvärr ger de inga studentrabatter, men Umeå är en cykelvänlig stad. Många människor, särskilt studenter, föredrar att resa på två hjul som sitt huvudsakliga transportmedel.

Vill du hyra rum i Umeå? Om du söker bland studentbostäder i Umeå, eller vill hyra rum i Umeå ska du veta att Umeå är sedan 60- talet en universitetsstad, och är idag en modern, snabbt växande och en väldigt populär studentstad. Det finns helt enkelt för många nya studenter att ta emot, vilket kan göra det svårt att hitta någonstans att bo. I staden finns det dock många bostäder tillgängliga, så du borde kunna hitta studentbostäder förr eller senare. Kostnaden för att hyra en äldre eller helt ny lägenhet varierar.

Hur är livet som student i allmänhet?

Det kan vara mycket hektiskt, så det är viktigt att ha ett bra system för tidsplanering. Det finns några saker du kan göra för att hjälpa dig att hantera din tid bättre.

  1. Gör ett schema: Detta kan göras genom att använda en kalender för att hålla reda på dina lektioner, läxor och andra aktiviteter.
  2. Gör prioriteringar: Det är viktigt att ta reda på vad som är viktigast för dig och fokusera på dessa saker först.
  3. Ta pauser: Försök inte att arbeta hela tiden utan att ta några pauser. Du kommer att bli utbränd och det blir svårare att fokusera.
  4. Hitta en balans: Se till att du inte överdriver med skolarbete. Du måste också ha tid för dig själv.
  5. Organisera dig: Om du har en plats för allt och håller ordning på saker och ting sparar du tid.
  6. Skjut inte upp något: Det är viktigt att du börjar med ditt arbete direkt så att du inte behöver göra allt i sista minuten.
  7. Delegera i era grupparbeten: Om du har för mycket att göra kan du be om hjälp från andra eller delegera uppgifter till dem.
  8. Slappna av: Glöm inte att ta lite tid för dig själv för att slappna av och njuta av livet utanför skolarbetet.
  9. Belöna dig själv: Ge dig själv en belöning för att motivera dig när du har slutfört viktiga tentor och inlämningsuppgifter.
  10. Tids hanteringsförmåga är viktigt för elever för att lyckas med goda resultat.

Annons