Pressmeddelande

Låneförmedlaren Sambla gör julen rikare

Publicerad

Umgänge med nära och kära, ledighet och tindrande barnögon gör julen till årets stora högtid. I takt med att dopparedagen närmar sig gäller det att ha koll på sin ekonomi för att inte ryckas med i en köpfest man inte har råd med. Prognosen är att försäljningstillväxten i december kommer att uppgå till 3,0 procent, vilket motsvarar en omsättning om 78,5 miljarder kronor. Goda nyheter för svensk handel, men inte nödvändigtvis bra för din plånbok.

För att göra julen billigare och samtidigt få mer tid kan det vara smart att förvandla det klassiska julbordet till ett knytkalas. Om alla tar med sig någon eller några maträtter så delar ni på kostnaderna samtidigt som man får chansen att prova nya varianter av klassikerna. Det kan även vara värt att fundera på om det verkligen behövs massor av paket i tomtens säck. Barnen har troligtvis redan leksaker så det räcker och blir över och vuxna brukar ofta ha två av allt i hemmet. Genom att ge varandra färre, men genomtänkta, julklappar sparar man pengar samtidigt som alla blir nöjda och glada!

Om du håller hårt på traditionerna och inte vill kompromissa med ditt julfirande och ändå ha råd med julskinka, presenter och pynt är lösningen lika självklart som enkelt – att spara ihop pengarna under året.

Vardagstips
Årlig besparing

Gör lunchlådan till rutin
14 000 kr

Säg upp ditt fasta telefonabonnemang
2000 kr

Träna utomhus istället för på gym
3600 kr

Skippa dagligt take-away-kaffe
4000 kr

Samla dina försäkringar på ett ställe
500 kr

På samma sätt som att det är klokt att samla försäkringar är det även klokt att även samla lån. För att täcka upp för extrakostnaderna som tillkommer under december är det nämligen tyvärr många som tar snabba lån och krediter under december och januari. Den höga räntan fortsätter sedan att löpa under nästkommande år och ger många en betydligt sämre ekonomisk situation över tid.

”Det är inte alls ovanligt att SMS-lån, krediter och ofördelaktiga blancolån inte amorteras av direkt utan att de ligger kvar och urholkar mångas privatekonomi över tid. Att istället samla ihop lånen skapar ekonomiskt utrymme som många inte visste att de hade”, säger Erik Daniels, Försäljningschef hos låneförmedlaren Sambla.

Att kostnadsfritt samla lån är mycket enklare än det kan låta. Det enda du behöver göra är att jämföra bankerna via Samblas hemsida, du lånar sedan motsvarande summa som dina tidigare lån. Hela processen från inledande jämförelse till samlat lån går i regel på ett par dagar.

”Vi gjorde en genomgång över förmedlade lån under motsvarande period förra året, November 2016, och såg att vi sänkte den nominella räntan med i snitt 2,25 %. De som hade SMS-lån och krediter gjorde för det mesta en betydligt större sänkning än så. Att våra kunder får en rikare jul känns riktigt bra”, säger Alexander Milles, VD på Sambla.

Läs mer om företaget på sambla.se eller sambla.no

Annons