Pressmeddelande

Landshypotek Bank utmanar på bolånemarknaden

Publicerad

Landshypotek Bank har en lång historia men är ny bank på bolånemarknaden. Med bankens bakgrund, ett kundägande, en helt digital ansökan och ett fokus på hela landet står banken för något helt nytt på marknaden. Nu introducerar sig banken för kunderna med en bästa utlåningsränta på 0,99 procent.

Landshypotek Bank har en lång historia av att vara bank och har i över 180 år bidragit till att människor har kunnat bo och driva företag på den svenska landsbygden. Nu har banken även öppnat för bolån till hus.

– Det behövs alternativ för kunderna som vill låna till hus runt om i landet. Vi är en annorlunda bank, med samma trygghet som andra banker men med starka värderingar för kunder i hela landet och transparens. Nu kan vi erbjuda våra nya kunder ett bra bolån till väldigt bra ränta. Vi har en tydlig modell för kunden och en helt unik digital ansökan, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, tf VD på Landshypotek Bank.

Under en begränsad tid kommer bankens nya kunder kunna få 0,99 % effektiv ränta.  Räntan varierar i en transparent modell mellan 0,99–2,04 beroende på belåningsgrad. Banken fokuserar på bottenlån med huset som säkerhet.

– Vi riktar oss främst till husägare utanför storstäderna. Många banker fokuserar på Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi vill utveckla oss till hela landets bank. Det behövs en ny aktör som inte har storstadsfokus, men som vill vara bäst just på att erbjuda bottenlån. Vi har en stor möjlighet att bli en bank för fler.

Samtidigt sticker Landshypotek Bank ut på marknaden med sin ägarform och sitt syfte. Banken ägs av 41 000 jord- och skogsbrukare runt om i hela landet, och allt överskott går tillbaka till deras verksamhet. Banken har genom åren finansierat 100 000-tals satsningar på en levande och hållbar landsbygd – på öppna landskap, välskötta skogar och lokalproducerad mat.

Läs mer om den digitala ansökan och det särskilda erbjudandet till huslånekunderna.

Om Landshypotek Bank
Landshypotek Bank är en de tio största bankerna i Sverige och har till huvuduppgift att finansiera Sveriges jord- och skogsbrukare. Banken erbjuder även sparande för alla och bolån till husägare utanför storstäderna. Kunderna i banken bidrar till att stärka de gröna näringarna och att vi alla därmed kan ta del av närproducerad mat och svenska skogsråvaror. Landshypotek Bank har närmare 170 medarbetare på 19 orter i Sverige.

För ytterligare information:
Sofie Essayh, kommunikatör Landshypotek Bank, 070-285 13 63

Annons