Sponsrat Sponsrat

Kristina Ferenius ny CFO i Sveaskog

Kristina Ferenius har utsetts till ny CFO, Chief Financial Officer, på Sveaskog. Hon kommer närmast från tjänsten som vice vd och CFO på Specialfastigheter Sverige. Hon ersätter nuvarande CFO, Per Matses, som övergår till en rådgivande roll för Sveaskogs ledning.

Uppdaterad 2020-12-01
Publicerad 2020-06-30


Kristina Ferenius blir ny CFO i Sveaskog. Foto: Specialfastigheter Sverige.  

Kristina Ferenius kommer närmast från statliga Specialfastigheter Sverige där hon varit vice vd samt CFO. Kristina har tidigare bland annat varit ekonomichef på Huge Fastigheter, CFO på Enaco, Business Controller på Coor Service Management samt CFO på Skanska Guest Relocation.

– Jag är mycket glad att Kristina blir en del av Sveaskog och vår koncernledning. Hon har en mångårig och bred erfarenhet av ekonomistyrning, finanshantering samt affärs- och verksamhetsutveckling från olika chefsbefattningar. Med en gedigen arbetslivserfarenhet från privata företag, börsbolag, riskkapitalbolag, kommunala bolag samt statlig verksamhet blir Kristina ett värdefullt tillskott till Sveaskog, säger Hannele Arvonen, vd på Sveaskog.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Sveaskog, och att få bidra med min kompetens och mina erfarenheter. Bolaget har gjort en fantastisk resa när det gäller hållbarhet, innovation och finansiell utveckling. Jag vill tillsammans med mitt team fortsätta att utveckla Sveaskog som Sveriges största skogsägare, säger Kristina Ferenius.

Kristina tillträder sin befattning senast den 1 januari 2021.

Hon kommer att rapportera till vd och ingå i koncernledningen.

För mer information, kontakta:
Kristina Ferenius, tillträdande CFO Sveaskog, 0734-10 10 11
Sveaskogs presstjänst: 08-655 90 50, press@sveaskog.se

Sveaskog är Sveriges största skogsägare. Vi vill visa vägen till ett hållbart samhälle och vara ledande i utvecklingen av ett hållbart skogsbruk. Vår viktigaste uppgift är därför att bruka skogen så att klimatnyttan, den biologiska mångfalden liksom sociala och ekonomiska värden förstärks både nu och för framtida generationer. Vi har drygt 800 anställda i hela Sverige. Sveaskog ägs av den svenska staten. För mer information: www.sveaskog.se

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in