Sponsrat Sponsrat

Kontoret i vardagsrummet? Här är lösningen för dig!

Sedan förra våren är vi många som behövt ställa om i vardagen; rutiner har kastats omkull, resor har blivit inställda och köket har blivit både arbetsplats och matsal.

Publicerad 2021-09-15

För dig som tillhör den sista kategorin kan det faktum att jobbet flyttat hem till lägenheten eller huset innebära en del omställningar som kanske inte var riktigt väntade. 
Att helt plötsligt flytta hem kontoret, från att ha haft allt som behövts: dator, en bekväm stol, och inte minst ett praktiskt skrivbord, var vi få som var redo för. Därför har kök, vardagsrum, och kanske till och med sovrum fått blivit tillfälliga arbetsplatser, men ofta mycket spartanska sådana. 

  Arbeta hemifrån? Hitta en smart lösning

Att komma på en bra lösning som fungerar för dig och övriga i hushållet kan ibland var svårt, särskilt om det är flera där hemma som behövt ta med sig arbetet eller skolan hem. Det är därför lätt hänt att just köksbordet, TV-bordet eller kanske sminkbordet blir den nya arbetsplatsen, något som inte är helt ultimat för den som är ambitiös och satsar högt. 
Om du är en av de många som behövt lösa problemet på det här sättet, men inte riktigt trivs i den tillvaron - vardagsrummet ska ju trots allt vara en zon av avslappning, inte arbete - finns det smartare sätt att gå tillväga.
Det finns mängder av prisvärda skrivbord och datorbord i olika storlekar, former och varianter, som fungerar utmärkt för dig som vill hålla en hög klass på arbetet också hemifrån. 

  Vilken variant ska jag välja?

Det finns som nämnt ett stort utbud när det kommer till skrivbord, och beroende på hur din arbetssituation och hemmiljö ser ut, finns det vissa aspekter att ta hänsyn till. 
Belastningen på skrivbordet är en av dessa. Om du till exempel bara använder bordet till en datorskärm, tangentbord och ett par papper, kan du nöja dig med en skrivbordskapacitet på ca 50 kg, medan det bör klara av mer om du planerar att fylla det med pärmar och böcker. 
Höjden på bordet kan vara bland det viktigaste, speciellt när du spenderar hela dagarna där. Vare sig om du sitter eller står när du arbetar bör armarnarna vara i en 90 graders vinkel, för att ha så bra ergonomi som möjligt. Många ergonomer förespråkar dessutom höj- och sänkbara bord, eftersom det ger dig större möjligheter att röra på dig under dagen. 
Stillasittande är nämligen en stor orsak till bland annat sjukdom och övervikt, och genom att ha ett reglerbart skrivbord minskar du alltså risken för detta och mycket mer, bara för att du varierar mellan att stå och sitta ner under arbetspassen. 
Vilket skrivbord du väljer spelar alltså stor roll för dig och din hälsa, så se till att välja ett som är långsiktigt hållbart - där du också kan hålla matbordet till maten och arbetet till skrivbordet. 

Platsannonser

Logga in