Pressmeddelande

Johan Asklund ny Företagsmarknadschef på Landshypotek Bank

Publicerad

Johan Asklund blir ny Företagsmarknadschef på Landshypotek Bank. Företagsmarknadschefen leder bankens distriktsorganisation och har ansvar för att utveckla bankens kundrelation i utlåningen till jord- och skogsbrukare.

Johan Asklund har de senaste tre åren arbetat som distriktschef för Landshypotek Bank i Mellansverige. Sedan i somras har han varit tf Företagsmarknadschef för Landshypotek Bank. Men nu står det klart att han stannar kvar i den rollen.

– Jag brinner för att skapa värde för befintliga och nya kunder. Min ambition är att vi ska bli ännu bättre på att upptäcka och möta våra kunders behov. Det ska bli väldigt roligt och utmanande att utveckla bankens distriktsorganisation till att bli en ännu bättre bank för kund, säger Johan Asklund som har lång erfarenhet inom bank.

Landshypotek Bank har lånat ut till jord- och skogsbrukare i över 180 år. Banken finns över hela landet och möter lånekunderna inom jord och skog bland annat genom de cirka 70 kundansvariga runt om i landet. Johan Asklund ansvarar tillsammans med sju distriktschefer för att leda den delen av Landshypotek Banks verksamhet. Företagsmarknadschefen är även ledamot i bankledningen, som ansvarar för den övergripande utvecklingen av banken.

Johan Asklund är ekonom i grunden och innan han kom till Landshypotek Bank jobbade han de senaste nio åren som Regionchef på Nordea.

– Jag är väldigt glad att Johan blir vår nya Företagsmarknadschef. Med sin gedigna erfarenhet inom bank och sitt ledarskap kommer han vara värdefull i bankledningens fortsatta utveckling av banken, såväl i ledningen av kundorganisationen som i övriga nödvändiga steg för att bli ännu bättre bank för jord- och skogsbrukare. Eftersom han redan har varit hos oss i några år så krävs ingen längre startsträcka för Johan i den nya rollen, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, tf VD på Landshypotek Bank.

För ytterligare information:
Sofie Essayh, kommunikatör Landshypotek Bank, 070-285 13 63

Om Landshypotek Bank
Landshypotek Bank är en de tio största bankerna i Sverige och har till huvuduppgift att finansiera Sveriges jord- och skogsbrukare. Banken erbjuder även sparande för alla och bolån till husägare utanför storstäderna. Kunderna i banken bidrar till att stärka de gröna näringarna och att vi alla därmed kan ta del av närproducerad mat och svenska skogsråvaror. Landshypotek Bank har närmare 170 medarbetare på 19 orter i Sverige.

Annons