Sponsrat Sponsrat

Incoords projektering gör Stockholm lite mer Continentalt

Publicerad 2016-04-19

Stockholm Continental blir stans nya mötesplats. Mitt i city öppnar ett helt nytt kvarter med hotell, restaurang, barer, bostäder och butiker. Under jord finns citys nya pendeltågsstation. Projektets första del står nu klart, affärshotellet Scandic Continental. Incoord har varit med i projektets samtliga skeden - en komplex och spännande resa.

I början av april slog hotell Scandic Continental upp sina dörrar mitt i centrala Stockholm. Hotellet är en del i samverkansprojektet Stockholm Continental och Station Stockholm City, där man genom att knyta ihop alla kommunikationer med Scandic Continental skapar en modern mötesplats där stadens besökare och invånare kan trivas, shoppa, äta och umgås. Incoord har arbetat med projektet sedan starten 2011, först med programskede och systemskede tillsammans med byggherren och uppdragsgivaren Jernhusen och senare i bygghandlingsskedet som projektör åt Strabag.

- Vi har utfört all projektering inom el-, tele- och belysningsområdet och dessutom utfört projekteringen åt Scandic hotell som har ett särskilt information- och telesystem, säger Lars Ståhl, projektansvarig på Incoord.

- Projektet har varit komplext och utmaningen har framför allt legat i att klara av att riva befintligt hus, anlägga ny grund och uppföra ett nytt hus på en plats som är fylld av tunnlar. Hotellet är byggt ovanpå en tågstation som genom hela projektet varit i drift, fortsätter Ståhl.

Några delar kvarstår innan hela projektet är i hamn. Bygget av Apartments, 18 stycken bostadsrätter med utsikt över Riddarfjärden och Stockholms takåsar som har inflyttning sommaren 2016, samt Station Stockholm City, som beräknas öppna under 2017.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in