Pressmeddelande

Hans Vindeland ny Sverigechef för Reach for Change

Publicerad

Hans Vindeland blir ny Sverigechef för Reach for Change, en av sveriges snabbast växande ideella organisation för barn och unga. Genom detta  stärker man det politiska påverkansarbetet för att öka kraften för social innovation som en katalysator för bättre uppväxtvillkor för barn och unga. Målsättningen är att Sverige ska bli världsledande inom social innovation för barn och unga.

– Jag är glad och stolt att Hans Vindeland har tackat ja till att leda Reach for Change arbete i Sverige in i nästa fas. Hans är med sin politiska erfarenhet, sitt ledarskap och strategiska erfarenhet en enorm tillgång för oss. Reach for Change har under åren utvecklat en kraftfull modell för att kombinera entreprenörskap och innovation med en djup kunskap om utsatta barn och unga. I Sverige ser vi hur det här kommer att bli ännu viktigare framöver för att tackla de samhällsutmaningar vi står inför, säger Sofia Breitholtz vd Reach for Change.

Reach for Change startades i Sverige 2009. Sedan dess har organisationen i snabb takt växt över världen och finns idag i 18 länder på tre kontinenter. Grundidén har hela tiden varit densamma – att hitta och stödja personer med banbrytande idéer som gör världen bättre för barn. Totalt har Reach for Change sedan starten hjälpt 639 sociala entreprenörer, som i sin tur har gjort skillnad för mer än 1,9 miljoner barn.

– Sverige ska bli världsledande på social innovation. De samhällsutmaningar vi ser för barn och unga är inte nya, men de förändrar karaktär och de kräver nytänkande: ensamkommande som flytt undan krig och förföljelse, barn som växer upp i utsatta områden utan möjlighet till inflytande, unga som inte får möjligheter att klara skolan. Vi måste bli bättre på att använda den svenska innovationskraften och sluta arbeta i silos. Vi måste skapa nya former för samarbete mellan stat, kommun, myndighet och näringsliv och här ska vi på Reach for Change vara ledande, säger Hans Vindeland.

Om Reach for Change

Reach for Change skapar social innovation, genom att söka, välja ut och stödja personer med banbrytande idéer som gör livet bättre för barn. Genom oss får de lönefinansiering, kunskap och ett nätverk för att utveckla sina idéer. Verksamheten startade 2009 och idag stödjer vi sociala innovatörer – Change Leaders i 18 länder på tre kontinenter.

För mer information kontakta:

Sofia Breitholtz,  0703 18 92 30 och Hans Vindeland, 0708 93 50 93

Annons