Pressmeddelande

GPS klocka för barn

Publicerad

En GPS-klocka eller en smart watch med GPS-funktion, visar vart den som bär klockan befinner sig någonstans. Mycket användbart speciellt för yngre barn som ännu inte har en mobil telefon. Den används när man vill kunna hålla koll på sitt barns position, och samtidigt lätt kunna få tag i sitt barn samt ge barnet möjlighet att ringa från klockan. En GPS-klocka för barn kan ge ökad trygghet för både föräldrar och barn.

På sidan bast-i-test.co kan man läsa om de olika GPS klockorna anpassade för barn. 

En GPS tracker fungerar som en spårsändare som kartlägger positionen av den som har trackern på sig. När barnet har spårsändaren i fickan, ryggsäcken eller rund handleden kan du helt enkelt se vart barnet befinner sig.

En spårsändare kan göra mer än en GPS eftersom den inte bara tar emot signaler för att avgöra sin position, utan den kommunicerar även sin position till de anslutna enheterna eller telefonerna med hjälp av livekarta och mobilnät. Det betyder att du oftast kan göra mer än att bara se vart ditt barn är på en karta.

En GPS-klocka för barn gör både dig och ditt barn säkrare när barnet är i skolan eller ute på eget äventyr. Det kan också vara skönt med en GPS-klocka vid de tillfällen där det kan vara lätt att tappa bort varandra, som på stora varuhus.

På många sätt är klockan som en mobiltelefon, men anpassad för barn. Det innebär att det till exempel inte går att komma åt internet och surfa fritt, eller använda sociala medier. Klockan är i huvudsak ett kontaktverktyg mellan barnet och hemmet. 

Både stöldrisk, borttappning och förstörda skärmar minskar med en GPS klocka för barn. En telefon kan man lätt tappa ur fickan, glömma eller få stulet. Ett barn kan lätt glömma saker eller tappa sin telefon och att laga en trasig telefon eller köpa en ny kan vara mer än kostsamt. Därför kan en GPS klocka vara det perfekta redskapet och en telefon kan istället skjutas upp till barnet blivit äldre. 

Klockan sätts på handleden och kan sitta där hela dagen, vilket gör att den inte behövs tas av. Detta ökar chansen för att den alltid kommer med hem i ett fungerande skick.

En del klockor har extra funktioner som kamera och möjlighet att byta bakgrund, ringsignal med mera. På så sätt blir klockan även en kul och personlig teknikpryl som barnet kan skräddarsy till sin egen.

En GPS klocka är ofta både snygg, tuff och hållbar samt väldigt funktionell.

Fördelar:

  • Billigare än en mobiltelefon.
  • Goda samtals- och kontaktfunktioner.
  • Ger ej tillgång till spel och sociala medier.
  • Föräldern har mer kontroll både på platser och kontakter.
  • Behöver inget abonnemang.
  • Smidigare än en mobil, och lättare att inte tappa bort.

Att tänka på vid köp:

  • Funktioner
  • Priser
  • Utseende/storlek
  • Kvalitet

Annons